Herbakuckó, mint a legjobb választás!

Nagymegyer, Somorja, Dunaszerdahely és Gúta. Nagy Gábor és felesége, Orsolya igazán kedves emberek, akiknek a hit, család és egészség az elsőszámú nézőpontjuk. Rendkívül fontos számukra a vallás, hiszen ez vitte őket előre hivatásukban.

A vállalkozásuk, vagyis a Herbakuckó nevű üzlet megalakulásáról beszélgettünk, ami az előbb említett négy városban már megtalálható, és sok embernek nagy segítség lehet!

– Elsősorban meséljetek magatokról! Mit kell tudni elöljáróban rólatok?

– Nagy Gábor: A feleségem egészségügyi főiskolát végzett, én pedig gazdasági végzettséggel rendelkezem. Mindenekelőtt, az egy nagyon fontos tényező rólunk, hogy hívő, Krisztust követő emberek vagyunk. A Vele való kapcsolat az életünk alapja, és a döntéseinket is e szerint hozzuk meg. Egy vállalkozásban pedig nagyon sok döntés van. Továbbá alapvető számunkra a család és az egészség, ezen alapszik a családi vállalkozásunk is.

– Nagy Orsolya: Amikor megnyitottuk a boltunkat, akkor „megtéretlen” emberek voltunk. Én egészségügyben dolgoztam, de mindenféleképpen váltani szerettem volna. Ez a lehetőség nagyon adta magát, mert volt egy üres helyiségünk és voltak dolgok, amelyeket szívesebben csináltam volna. Utólag tudjuk, hogy az, hogy üzletünk létrejöhetett, nem csak szerencse volt: kegyelemből kaptuk ajándékba. Amióta megtértünk, az egész arculat más lett. Még jobban odafigyelünk arra, hogy tudományosan bizonyított, hatékony termékek legyenek a polcon. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a vevőink egészségének érdekében!

– Hogyan alakult meg a Herbakuckó? Volt már előtte tapasztalatotok hasonló területen?

– N.G.: Nagyon érdekeltek minket a gyógynövények, de nem szerettünk volna csak erre alapozni. Az emberek életvitelét, egészségkultúráját akartuk megváltoztatni. Én íjászattal és hagyományőrzéssel foglalkoztam, de több mint négy évvel ezelőtt egy baráti beszélgetés után eldőlt, hogy belevágunk egy Herbakuckó elnevezésű egészséges és környezetkímélő termékeket kínáló bolt megnyitásába. 2019 decemberében alakultunk, ekkor csak Nagymegyeren. Előtte néha piacokra jártunk gyógynövényekkel, illetve ismertük és használtuk ezeket a termékeket. Mióta pedig megnyitottunk, széleskörűen kiterjesztettük ezt az ismeretet, ami azóta is folyamatosan tart.

– N.O.: Abszolút láttuk, hogy van erre igény. Nálunk, Nagymegyeren még nem volt ilyen üzlet, tehát nyitottunk egyet. Reményeinken felül teljesít a már négy üzletünk, webshopunk egyaránt. Rengetegen jöttek hozzánk Komáromból, Gútáról, valamint láttuk, hogy honnan rendelnek, ezért terjeszkedtünk több városban is.

– Aki először hall a Herbakuckóról, annak mit kell tudnia róla?

– A mi szortimentünk közé tartoznak a gyógynövények, gyógynövényes készítmények, táplálékkiegészítők, vitaminok, reformélelmiszerek, bio élelmiszerek, allergénmentes élelmiszerek, öko háztartási cikkek, natúrkozmetikumok. Előtte mi gondosan megszűrjük, hogy mit veszünk a kínálatba. A józan ész, a tudomány, a hitelesség alapján alakítjuk ki a választékot.

Több mint ötven márkánk van, és több mint ezerféle termékünk, például: Györgytea (a bükki füvesember teái), GAL vitaminok, Herbafulvo essencia, Zamio gyümölcslevek, Béres cseppek, Hölgyi tea.

– Miért kezdtetek bele ebbe a vállalkozásba?

– N.O: A fő miértje az volt, hogy az egészségügyi intézményből én el akartam jönni, más módon szerettem volna segíteni az embereken. Miután belevágtunk, több előnyre is rádöbbentünk: együtt leszünk otthon, együtt fogunk dolgozni, megélhetjük a szabad döntésünket.

– Hogy indult be a Herbakuckó?

– Megnyitásunk után nem sokkal megjelent a koronavírus. Mindenki kézfertőtlenítőt és immunerősítőt akart venni. Bármi áron, azonnal és nagy mennyiségben. Akkor gyorsan köztudatba kerültünk, ajánlottak minket másoknak. Kapcsolatba léptünk az emberekkel, el tudtuk mondani, hogy kik vagyunk. Látták azt is, hogy mi a kínálat. Voltak kívánságaik, amiket többnyire beszereztünk, ha pedig valamilyen termék összetevőivel nem tudtunk azonosulni, akkor ajánlottunk mást. Részesei voltak a kínálatunk kialakulásában.

– Mi a célotok az üzlet működtetésével?

– Egy egészségesebb jövő építése, a nemes ügyek támogatása, rászorulók segítése, családunk és dolgozóink tisztességes megélhetésének biztosítása. A forgalmunk bizonyos részét adakozzuk, mindig találunk neki jó helyet, de elsődleges az emberek segítése egészségügyileg. Fontos, hogy ha már valaki betegséggel él együtt, akkor legyen egy bolt, ahol beszerezheti, ami szükséges. Emellett pedig nagyon fontos a prevenció is.

– Miért érdemes Titeket választani?

– Aki eddig minket választott, meg volt velünk elégedve. Sok pozitív visszajelzést kapunk. Nem vagyunk tökéletesek, de amit nálunk vásárolnak, az már átesett egy „szűrőn”, amit a józan ész, hitelesség és a tudomány alapján határoztunk meg. Tudjuk azt, hogy mit árulunk, megfelelően ajánljuk őket, ismerjük a hatásaikat és folyamatosan fejlődünk. Kommunikálunk vevőinkkel, segítünk és tanácsokat adunk. Nálunk fontos a szakmaiság, hogy érdemben hozzá tudjunk szólni a kínálathoz. Személyes kapcsolatot ápolunk a gyártóval, akinek ugyanolyan fontos az érték, mint nekünk. Marketingünkön még csiszolni kell, mert úgy gondolom, hogy nem jutunk el elég emberhez.

– Most, a válsághelyzet idején nem döntenek az emberek inkább az olcsóbb és „nem annyira minőségi” termékek mellett?

– Alapvetően nem. Érdekes megfigyelni, hogy bizonyos termékek, hogyan tudnak olyan olcsók lenni. Vajon miből lehet, ha olyan olcsó? Viszont önmagában a magas ár sem garancia a minőségre. Reálisan be kell állítani a termékek árát az értékéhez mérten. Első pillantásra egyes árucikkek drágának tűnhetnek, de ha megnézzük, hogy miből tevődik össze, mennyi idő alatt készül el, mennyire segít nekem és meddig jó, akkor már láthatjuk az értékét. Mi úgy gondoljuk, hogy hiába olcsó valami, de ha nem használ, akkor valójában az a drága. Sok esetben látszólag ugyanazért többet adok ki, de sajnos, nem a beltartalmi érték van beárazva. Ha a vásárló ezeket tudatosítja, akkor örömmel teszi le a voksát egy olyan bolt mellett, amilyen a miénk is. Törekszünk arra, hogy értékes, ne túlárazott termékeink legyenek.

– Volt már olyan eset, hogy valakik hálálkodtak az üzlet létrejötte miatt?

– Több ilyen is volt. Rengetegen visszajöttek hozzánk, hogy helyrejött a vérnyomásuk, szívük, eltűnt a vesekövük, a puffadás, javultak a vércukorértékek. Ezek a visszajelzések a legfontosabbak számunkra, mert ebből tudhatjuk, hogy értékes, amit teszünk. Jól érezzük magunkat abban, amit csinálunk. Ha olyan dolgokat árulnánk, ami nem használ, akkor már lehúzhattuk volna a rolót. Egy-egy vevőnkkel pedig már baráti a kapcsolatunk.

– Van valamilyen újítás a jövőben, amit szeretnétek elérni az üzlettel kapcsolatban?

– Hamarosan elkezdünk együttműködni egy tanácsadóval, akivel megtaláltuk a közös hangot. Neki van ideje arra, hogy az egyénre szánjon minőségi és mennyiségi időt. Azonos a célközönségünk, de nem vagyunk konkurensek. Mi terméket adunk, ő tanácsot. Szeretnénk továbbá egy online fejlődést is, ami a webshopunkat illeti. Tervezzük bővíteni a készletünket, amit már a közeljövőben is megtapasztalhatnak az emberek: lesznek gyógynövényes párnák, újabb biotermékek, egyedi gyógynövényes készítmények, minőségben verhetetlen vitaminok, kozmetikumok. Tavasz végéig ezt mind be fogjuk vezetni! A későbbiekben pedig szeretnénk komolyabban foglalkozni a cukorbetegséggel, valamint a szív- és érrendszeri problémákkal.

Fotók: Ugróczky István

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói