Betyárok a nyárasdi futballpályán

Folkmusical és vígjáték várja az idén július 28-án, pénteken és 29-én, szombaton a 10. Nyárasdi Színházi Esték fesztivál nézőit, mindkét alkalommal 20.30 órai kezdettel, az ottani futballpályán. Varga Viktor, a szarvasi Cervinus Teátrum főrendezője beszél a részletekről.

Varga Viktor, a szarvasi Cervinus Teátrum főrendezője

„Tavaly volt a Békési betyárok folkmusical bemutatója, azóta országszerte nagy sikerrel játsszuk. Belinszky Zoltán, Szekér Gergő és jómagam írtuk. Eva Javorská, a Nagymegyerről indult, szlovák származású, de magyarul játszó színésznő alakítja a női főszerepet. A másik előadást, Ivan Holub Temetés című vígjátékát, Örökösök címmel adjuk elő. Két éve töretlen sikerrel megy. Tavaly a budapesti Nemzeti Színházban vendégszerepeltünk az előadással” – tudatja.

A képen balról: Oláh Márkó, Szabó Róbert, Fabó Marcell, Kozsuch Mihály, Boronyák Gergely, Balázs Henrietta, Nádházy Péter, Szente Árpád Csaba, Árgyelán Edina Kitti, Eva Javorská, Kiss Péter Balázs

Annak idején, 2013-ban a Csodaszarvas című produkcióval nyitották a Nyárasdi Színházi Estéket. „Akkor épült fel először a színház a mezőn. Azóta a fesztivál közönsége megtekinthette a Holle anyó című mesejátékot, a Lili bárónő nagyoperettet, a Valahol Európában, a Hotel Menthol című musicaleket. Többnyire olyan előadásokat hozok haza, amikért nem utaznak négyszáz kilométert a barátaim Szarvasra. Annak idején ugyanis úgy jött létre ez a kis fesztivál, hogy megígértem a barátaimnak, haza hozok előadásokat Szarvasról, de el kell jönniük megnézni. Ebből a tréfából alakult ki a Nyárasdi Színházi Esték, ahol kétezer néző tekint meg egy-egy előadást” – nevet Varga Viktor.

Nádházy Péter, Eva Javorská, Boronyák Gergely

Sokáig a nyárasdi termálfürdő területén tartották az előadásokat, az utóbbi években a futballpályán és a helyi kézilabdacsarnokban állították fel a színpadot, a technikát, a nézőteret. „Az idén is a futballpályán, rossz idő esetén a sportcsarnokban lesznek az előadások. Amennyiben hatalmas lenne az érdeklődés, kétezer fölé emelkedne a nézők száma, a termálfürdő területére hurcolkodunk, ahol óriási tömeget tudunk fogadni” – fejti ki.

Varga Viktor, Boronyák Gergely, Nádházy Péter, Sipos Imre, Sztárek Andrea, Szente Árpád Csaba, Szoták Andrea, Eva Javorská, Szemán Béla

Megtudjuk, mintegy hatvan színész és ugyanannyi táncos szerepelt az előadásokban a Nyárasdi Színházi Esték eddigi évfolyamaiban. „A második előadástól kezdve fokozatosan adminisztráljuk a fesztivál eseményeit, az előadásokról szóló beszámolókat, cikkeket.  A legkevesebb nézőszám 1500, a legtöbb 4000 volt. Csupán egyszer áztunk el. Egy operett utolsó felvonásának második felét mosta el az eső” – von mérleget a rendező, akinek sokat jelentenek a Nyárasdi Színházi Esték.

Eva Javorská, Szoták Andrea, Sipos Imre, Nádházy Péter, Boronyák Gergely, Szemán Béla

„Boldog vagyok, hogy megszületett a Csodaszarvas, hogy a Holle anyót Budapesten, a Nemzeti Színházban szlovákul, Pozsonyban, a Nová Scénán magyarul adtuk elő, hogy hozzá mertem nyúlni az első operetthez. Kis szakmai kihívások voltak, hogy sikerül-e túllépnem magamon. A tudásom határait feszegethettem, és ez jó dolog” – avat be.

Boronyák Gergely, Szemán Béla, Sipos Imre, Szoták Andrea

A napokban kezdődik a jegyértékesítés a július végi fesztiválra, a nyárasdi kultúrházban. „Számos csallóközi település polgármesteri hivatalába is eljuttatjuk a csomagokat. A részletek a nyarasdiszinhaziestek.net oldalon találhatók” – informál Varga Viktor, a szarvasi Cervinus Teátrum főrendezője. 

Fotó:Baksi és Valló Zoltán 

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói