Sorozatban tizenharmadszor is zöld-fehér

Nemrég még egy ötös nyeretlen sorozattal állt a Fradi, azóta viszont már egy hármas győzelmi szériánál tartanak, miután a Szusza Ferenc Stadionban 3-2-re legyőzték a Lilákat.

A Sasok kezdik visszaszerezni eredeti formájukat, két győzelem után az ősi rivális Újpest ellen is nyerni tudtak. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző ennek ellenére viszont csak a hatékonysággal volt elégedett.

A derbi nagy pillanata volt, hogy a két nap múlva tizennyolcadik életévét betöltő Lisztes Krisztiánnak a szünetben való pályára lépése után tizenöt percre volt szüksége az újabb NB I-es góljának megszerzéséhez.  Eddig egészen lenyűgöző mutatókkal rendelkezik, hatodik élvonalbeli mérkőzésén a negyedik találatát szerezte, most pedig az első Újpest elleni derbijén is a kapuba talált. És a sors fintora pedig, hogy 28 évvel ezelőtt, 1995 áprilisában, amikor a Ferencváros 3–1-re győzött a Megyeri úton, Keller József és Páling Zsolt mellett a fiatal tehetség édesapja, Lisztes Krisztián is eredményes volt, ráadásul ugyanabba a kapuba szereztek gólt.

A listavezető vezetőedzője az összecsapást követően kritikusan nyilatkozott a pályán látott teljesítményről.

Nem ez volt a szezon legjobb teljesítménye, ennek ellenére nagyon hatékonyak voltunk. Az Újpest jó formában van az utóbbi időszakban, önbizalommal telve játszhatott, ráadásul otthon. De megvalósítottuk, amit elterveztünk és nagyon örülök, hogy elhoztuk a három pontot. “

Az Újpestet irányító Nebojsa Vignjevic először is gratulált a Ferencvárosnak a győzelemhez, de szerinte a saját játékosait is elismerés illeti.

„Úgy gondolom, hogy egy nagyon színvonalas összecsapás szemtanúi lehettünk, és hatalmas köszönet a szurkolóinknak, akik végig töretlenül bíztattak bennünket. Sajnálom, hogy nem sikerült a bravúr. Az első félidőt nagyon jól kezdtük, befejezésekből viszont hiányt szenvedtünk, a kapu előtt kevés volt az önbizalom.

Az FTC kilenc pontra növelte az előnyét a második helyen álló Kecskeméttel szemben, így akár már a következő fordulóban bebiztosíthatja sorozatban ötödik, története 34. bajnoki címét.

Az Fradi a következő fordulóban a Kisvárdát fogadja úgy, hogy már tudni fogja, milyen eredménnyel zár péntek este a második helyen álló Kecskemét.

Fotó: Flickr.com

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

A sikoltó halott

Aki csak egy könyvet olvasott az ókori Egyiptom történetéről, vagy a tévé készülékén van tudományosnak mondott csatorna, tudja, hogy a múmiák az örök életre készültek.

Riggs, a farkas

Az USA-ban működik egy alapítvány, melynek célja az, hogy olyan állatoknak adjon menedéket, melyeket az emberek különös kedvencekként tartanak. Nem hagyományos háziállatokra (kutyára, macskára) kell

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói