Nagy buli várható a szőlőhegyen

28 borászat, 15 minőségi termékeket kínáló árus, 2 színpad lesz a holnap és holnapután pergő 16. Bátorkeszi Borfesztiválon. A szervezők mai sajtótájékoztatójukon ismertették a részleteket.

Dolník Attila, Labancz Roland, Orosz Örs

Az eddig eladott belépőjegyek száma meghaladja a kétezret, jelentette be Orosz Örs, a nagyszínpad programját szervező, idén 10 éves Festivitas Kft. képviseletében. Megemlítette, egy hónapja kalákában készítették elő a helyszínt a helyi borászokkal. Minden adott a látogatók fogadására. Ráadásul az előrejelzés szerint, ez lesz az év legmelegebb hétvégéje. Elmondta, a fesztiválnak két új bejárata lesz a komáromi útról és a Galambos-dűlő felől, az úgynevezett Tökés útról. Arra kérte a fesztiválra készülőket, mindenki figyelje a táblákat. Elmondta, mivel szőlőhegyen lesz a fesztivál, nincs mód kártyás fizetésre.

A sztárvendég a Kispál és a Borz zenekar lesz, akik jövő heti dupla teltházas Budapest Parki koncertjük műsorát mutatják be Bátorkeszin, a 16 méter hosszú nagyszínpadon, április 6-án, szombaton 21 órai kezdettel. Előttük a Jóvilágvan zenekar lép fel, este fél nyolckor. Május 5-én, pénteken este 19 órakor kezd a Budapest Bár zenekar, Németh Jucival, Keleti Andrással, Lovasi Andrással és Mező Misivel. Bizonyára jól szórakoznak majd a fesztiválozók a 3+2 együttes nagykoncertjén is.

Labancz Roland, Bátorkeszi polgármestere arról beszélt, hogy két évtizedes hagyományt folytatnak a Bátorkeszi Borfesztivál megrendezésével, ami egyben fontos közösségépítő rendezvénysorozat is. Szombaton futóversenyt rendeznek számos kategóriában. Nevezni a Kováts József Alapiskolában 8 órától lehet, az eredményhirdetés 13 órakor lesz.

 Elmondta azt is, pályázatot nyújtottak be az illetékes minisztériumhoz egy 16 méter magas kilátó megépítésére a dűvők közé, ahonnan festői kilátás nyílik majd a környékre, ami turisztikai szempontból is fontos a község számára. Dolník Attila borász a fesztivál borkínálatát, a résztvevő borászatokat ismertette.

Május 5-én, pénteken 14 órakor lesz a kapunyitás, másnap reggel 10 órától látogatható a 16. Bátorkeszi Borfesztivál. A Csallóközt, mint tájegységet, a dunaszedahelyi Arizóna és a nagymegyeri Nowember zenekarok képviselik.

Fotó: a szerző      

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra