Városunk lányai, akikre igazán büszkék lehetünk

Kézilabdás lányaink a MOL Liga megnyerésével olyasvalamit tettek le az asztalra, ami városunkban egészen példátlannak bizonyul. Sikeresen felhívták az egész ország figyelmét Dunaszerdahelyre, nagy hírnevet szerezve ezzel saját maguk, és egész településünk számára egyaránt.

Interjú Juhos Katával, az újdonsült MOL Liga győztes dunaszerdahelyi HC DAC női kézilabdacsapat kapitányával.

Juhos Kata, a HC DAC csapatkapitánya
Fotó: Ugróczky István

Milyen érzés az újdonsült bajnokcsapat részének lenni? Még biztosan friss az érzés, de le tudnád írni, hogy mit jelent ez a bajnoki cím számodra, és az egész csapat számára?

Hihetetlenül jó érzés, és érezzük azt, hogy már egyre többen figyelik a városban klubunk történéseit. Észrevettük, hogy felismernek minket, megállítanak az utcán, gratulálnak, ami szintén leírhatatlan érzés. Büszke vagyok az egész csapat teljesítményére, és hogy egy ilyen összetartó, ugyanakkor céltudatos közösség tagja lehetek. 

Nagyon nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy hírnevet tudtunk szerezni városunknak, és bízom abban, hogy ezzel fel tudtuk hívni az emberek figyelmét a csapatunkra. Szívmelengető érzés, hogy jó példát tudtunk mutatni az együttesben játszó több száz kis sportolónk számára, és ezzel is motiválva őket, hiszen láthatták, hogy a kemény munkának mindig megvan a gyümölcse. Reméljük ez nagy tanulságként, és még annál is nagyobb hajtóerőként szolgál majd a felnővő generációk számára is.

Fotó: Lelkes Ernő

Az év elején gondoltátok, hogy így fog végződni a bajnokság?

Nem indult jól a szezon. A harmadik fordulóban egy góllal kikaptunk a Vágsellyétől, ráadásul hazai pályán, és rögtön utána a Nagymihálytól is, szintén egy góllal. Nagy volt az elkeseredés, de még nagyon az elején voltunk és bíztunk abban, hogy a dolgok jóra fordulhatnak. Nagyon kiegyensúlyozott volt idén a bajnokság, mindenki produkált meglepő eredményeket, pozitív és negatív értelemben egyaránt. Januárban mi is kaptunk egy nagy pofont, olyan együttessel szemben maradtunk alul, amire nem számítottunk. Ha visszagondolok erre, úgy látom, talán akkor kellett is nekünk ez az ébresztő, hogy összekapjuk magunkat. Mindenki érezte, hogy innentől kezdve nagyon nehéz dolgunk lesz és iszonyatosan nagy erővel kell dolgoznunk, hogy bajnokok lehessünk. Végül sikerült az, amiről a szezon elején álmodtunk, hiszen sorra nyertük a mérkőzéseinket egészen a bajnokság végéig.

Milyen elvárásokkal indultatok neki az idei szezonnak?

A nyári sajtótájékoztatón elhangzott, hogy idén már jó lenne nyerni valamit, tehát az elvárások magasak voltak. Ennek súlyát éreztük magunkon az egész idény alatt, de azt gondolom ennek tudatában sokkal motiváltabbak is voltunk. Idei sikerünk egy fokozatos építkezés, és az edzőnkkel, Debre Viktorral végzett három éves munka eredménye. Nagyon örülünk a MOL Liga győzelemnek, és persze a szlovák bajnokok is mi szeretnénk lenni. A kupaszereplések viszont nem sikerültek jól, az Európa Kupában nem volt szerencsénk, egy erős izlandi csapattól kikaptunk, hamar kiestünk, és sajnos a Szlovák Kupa döntőjében is vereséget szenvedtünk.

Nagyon szíven ütött titeket, hogy a bajnokság mellett a Szlovák Kupát nem sikerült elhódítanotok?

Igen! A Nagymihály elleni döntő kicsúszott a kezünkből. Ez nagyon fájó pont. Sajnos, az egy olyan nap volt a csapat életében, amelyen egyszerűen nem jött ki a lépés, sok gondunk akadt a támadásban, nagyon rosszul lőttük a ziccereket. Nehéz feldolgozni ezt az elszalasztott lehetőséget, hiszen győzni indultunk, reális esélyünk volt, a stáb és a szurkolók is bíztak abban, hogy hazahozzuk a trófeát.

Ha jól tudom, hátra van még az idei szlovák bajnoki rájátszás. Hogy néz ki a mezőny, továbbá várnak még rátok ezen kívül más megmérettetések is?

Április 22-én lezártuk a MOL Ligát, 19 győzelemmel és 3 vereséggel. Plzeňben, az utolsó mérkőzésen is győztünk, magabiztos, bajnokhoz méltó játékkal. Már a szlovák bajnokság döntőjére koncentrálunk, hisz a Stomfa (Stúpava) elleni elődöntőt sikerre vittük, amivel a döntőbe jutottunk. A döntő az egyik fél két győzelméig tart majd. A fináléban ellenfelünk a Vágsellye vagy a Nagymihály lesz. Úgy gondolom kiélezett, szoros elődöntő lesz az ő csatájuk. Ha a Nagymihállyal játszanánk a döntőt, visszavághatnánk az elveszített Kupa miatt. Bárhogy is alakul, nehéz dolgunk lesz. A MOL Liga bajnokai mi vagyunk, de biztosan állíthatom a csapat motivált és még éhes a sikerre. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy összejöjjön a duplázás.

Mit gondolsz, mi volt a sikeretek kulcsa? Minek köszönhető ez a példátlanuk jó szereplés?

Mindenképpen a munka. Gondolok itt a háttérben és az edzéseken elvégzett kemény munkára egyaránt. Minden tréningen próbáljuk kihozni magunkból a maximumot, szeretünk küzdeni, győzni pedig annál inkább, ezek mind fontos tényezői a sikernek. Az erőviszonyok is minden évben változnak, nagyon közel voltak idén egymáshoz a csapatok. Kevesebb volt a sérülés ebben a szezonban, jobban el tudtuk osztani a terhet, a játékperceket, ez szintén meghatározó. Nap mint nap azon dolgozott mindenki, hogy problémamentesen működjön minden. Hatalmas köszönet illeti az edzőnket, Viktort és a stáb összes tagját, a klub és a sportcsarnok dolgozóit, hiszen szüntelen munkájuk nélkül mi sem lettünk volna képesek mindezt véghez vinni. Köszönjük a szponzorainknak és a szurkolóinknak a támogatást!

Hogyan tovább? Mik a további terveitek?

Véleményem szerint játékunk szempontjából az egyik elsődleges célnak annak kell lennie, hogy a mostani keretünket egyben tudjuk tartani, amennyire csak lehet. Előnyös lenne úgy kezdeni a következő szezonra való felkészülést, hogy egy összeszokott gárda vagyunk, akik közösen már sok mindenen keresztül mentek. Ez egy nagyon fontos tényező, és kulcsfontosságú lehet a jövőre nézve.

Ha sikerül együtt tartani a csapatot, sokkal nagyobb magabiztossággal indulhatunk neki a következő idénynek, hiszen az alapok megvannak, csak építeni kell rá.

Azt mondják a bajnoki címet könnyebb megnyerni, mint megvédeni. Mi biztosan megpróbáljuk, jövőre is a lehető legsikeresebben szeretnénk szerepelni.

Juhos Kata a szurkolók által készített trófeával, Fotó: Ugróczky István

Milyen volt az utolsó hazai mérkőzés atmoszférája? Már látszott a fény az alagút végén? Érezhető volt már az extázis?

A győzelem kötelező volt, hiszen ezen múlt minden. Tapintható volt az izgalom, a feszültség, de magabiztosak tudtunk maradni. Éreztük, hogy igenis volt értelme a kemény felkészülésnek és az egész éves hajtásnak, beérett a munka gyümölcse. A mérkőzést egy másodpercre sem engedtük ki a kezeink közül, végül nagyarányú győzelmet arattunk, de úgy gondolom a bajnokságot valójában nem ezen a találkozón nyertük meg, hanem a korábban lejátszott rangadókon. Az aranyérmeket és az igazi kupát májusban kapjuk meg, ezért szeretett szurkolóink erre az összecsapásra elkészítették a kupa sajátos változatát, amit teltház előtt, és hihetetlen hangulatban vehettem át. Erre a pillanatra és az egész ünneplésre míg élek, emlékezni fogok! Köszönjük a szurkolóknak azt a csodás estét, a fergeteges élményt, felejthetetlen, örök emlék az egész csapat számára!

Mit üzennél mindazoknak, akik az egész bajnokság alatt tartották bennetek a lelket, és szurkoltak?

Hatalmas köszönet illeti őket! Hihetetlenül sok erőt merítettünk szüntelen támogatásukból. Hatalmas bizonyítási vágy volt bennünk, hogy nekik is bizonyítani tudjunk. Remélem, a jövőben tovább erősödik a csapat és a szurkolók közötti kapcsolat, és együtt, kéz a kézben további nagy sikereket érünk el!

Fotó: Lelkes Ernő

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra