„A kormány bukása nem más, mint a három éve tartó tragédia végkifejlete”

Főként a kormány bukása és a közelgő választások uralták a vasárnapi politikai vitaműsorokat.

A címként idézett mondatot Monika Beňová az Irány- Szociáldemokrácia (Smer- SD) európai parlamenti képviselője jelentette ki a ta3 Politikában (V politike) című vitaműsorában, ahol szintén európai parlamenti képviselő kollégáival ült vitaasztalhoz. A képviselőasszony szerint nem lett volna szabad hagyni idáig fajulni a dolgokat, már sokkal hamarabb kellett volna megtartani az előrehozott választásokat. Martin Hojsík, aki a Progresszív Szlovákia (PS) színeiben képviseli az országot Brüsszelben, szűkszavúan csak annyit fűzött hozzá, hogy mindez várható volt. Milan Uhrík, a Köztársaság párt (Republika ) képviselője örömét fejezte ki, hogy a parlamenti kijelzőn utoljára látta Eduard Heger nevét kormányfőként, és szerinte a szakértői kormány megalakulása után sem kell várni a választásokkal szeptemberig, hiszen a hivatalnokoknak nincs felhatalmazásuk az emberektől, és politikai háttérrel sem rendelkeznek. Ivan Štefanec, a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) nézetét tolmácsolta, miszerint a Heger- kormány már régen elvesztette az emberek bizalmát, ezért pártja már pénteken felszólította az államfőt a hivatalnokkormány kinevezésére.

A közszolgálati televízóban Robert Fico exkormányfő (Smer- SD) és Boris Kollár (Sme rodina) próbálták meggyőzni a nézőket arról, hogy mindent jól csináltak mind belpolitikai, mind külpolitikai téren egyaránt. Fico az Ukrajnának nyújtott támogatásért bírálta Kollárt, és persze az országban uralkodó válsághelyzetért, beleértve az inflációt és az egekbe szökő árakat is. Azt is kijelentette, hogy pártja meg fogja nyerni a választásokat, és soha nem fog kormányt alakítani olyan pártokkal, akik tönkretették az országot. A kinevezendő szakértői kormányról kijelentette, hogy azzal Zuzana Čaputová amerikai utasításokat követ, és saját embereit ülteti oda, az előrehozott választásokat pedig július 1-én, vagy 8-án kellene megtartani. A választások mihamarabbi lebonyolítását Boris Kollár sem ellenezte, viszont nem biztos benne, hogy technikailag lehetséges lenne szeptember előtt megtartani.

A Markíza televízó csatornáján a Testre szabva (Na telo) műsorban Juraj Šeliga a Demokraták (Demokrati) és Richard Raši a Hang- Szociáldemokrácia (Hlas-SD) képviselője vitázott egymással. A fősodorban náluk is a kormány bukása és az előrehozott választás szerepelt, de a nézők által beküldött kérdésekre válaszolva Šeliga elmondta, hogy pártja támogatja az azonos neműek regisztrált párkapcsolatát, míg Raši ugyan nem utasította el egyértelműen, de alapos megfontolás után tudná csak elképzelni, hogy igent, vagy nemet mondana.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra