Anyák napi zsibongás Pókemberrel

A gyerekek minduntalan le akarták kapni Pókember álarcát. Az okot nem igazán tudták megmagyarázni a Marvel szuperhősének, de itt-ott hallani lehetett hitetlenkedő gyermekhangokat: „Peter Parker ilyen jól tud magyarul?” A maszk végül maradt és a kicsit is elégedettek lettek: minden oldalról készültek fotók, örök emlékül. Az egyházgellei anyák napjával összekötött tavaszváró beváltotta a hozzáfűzött reményeket: pompás családi piknik lett, ráadásul az időjárás is kegyes volt a majálist meglátogatókhoz.

Mezőgazdasági gépek felvonulásával kezdődött a rendezvény a gellei kultúrház mellett, melyeket, miután leállták, gyerekek hada lepte el, bepattanva a vezetőülésekbe vagy éppen a markolókanálba, mikor, hol volt hely. Remek ötlet a szervezők részéről, hiszen az utóbbi időben szinte hihetetlen kultusza lett ezeknek a hatalmas járműveknek, ahogy nemrég egy partiszervező hölgytől megtudtam, a traktoros, dömperes léggömbökből sosem tudnak annyit fújni, hogy akár egy is megmaradjon. Érthető, hiszen, ha visszagondolok saját gyermekkoromra, mindig is arra vágytam, bárcsak beülhetnék egy darus autóba. Speciel ez a vágyam mára is megmaradt, csakhogy elég furán nézne ki, ha pityergő gyerekek merednének rám lentről, miközben én kiskorom álmát töltöm épp, több, mint félórája. Akik inkább a villogóval ellátott járgányokat kedvelik, szintén megtalálhatták a számításuk, ugyanis az önkéntes tűzoltók felújított autója, s benne a sziréna indító gombja szintén kipróbálhatóvá vált ezen a délutánon. Iván Lajos polgármestertől megtudtam, az Avia típusú régebbi tűzoltóautó nagyon rossz állapotban volt, mikor megmentették az enyészettől, közös erővel helyrepofozták olyannyira, hogy ma is tökéletesen ellátja feladatát, ráadásul nagyon mutatós darab.

A legkiesebbek szórakoztatását azonban nemcsak a fentebb említett programok biztosították, hiszen lehetett agyagozni, a kislányokat hajfonatkészítés várta, Nagyszarváról pedig egy gyönyörű lovat és egy pónit hoztak a nyeregben ringatózni vágyóknak.

Mivel a majálist május első vasárnapján rendezték, így az édesanyákra is gondoltak, nemcsak a kézműves árusok színes portékai közül lehetett választani ajándékot, hanem a majális egyik remek kezdeményezése volt a virágültetés, hiszen egy apró, színes, élő növénykénél talán nem is lehet szebben kifejezni a szeretetet minden édesanya felé.

A mezőgazdasági gépek felvonulása, illetve a virágültetés miatt arra gondoltam, talán a Föld napjára kívánnak ekképpen visszautalni.

Valóban környezettudatos falu vagyunk, mióta polgármester vagyok, ezer fát elültettünk már, ám ma délután inkább az volt a cél, hogy minél színesebb programmal lepjük meg a családokat, hogy minden korosztály jól érezze magát, ezért szerveztünk sok gyermekprogramot, valamint zenés, táncos produkciókat, melyeket összekötöttünk az édesanyák, nagymamák megünneplésével. Szerencsénk van, hogy a hét elején még jelzett nagy esők mégis elkerültek bennünket, ugyanis a kultúrház belső terét pályázati forrásból, valamint a falu által biztosított önrészből hamarosan felújítjuk: felkészültünk már a munkálatokhoz, kiürítettük a termeket. – mesélte el lapunknak Iván Lajos, Gelle község polgármestere.

A kultúrház melletti téren felállított hatalmas májfa lábánál természetesen a Pósfa zenekar húzta a talpalávalót. Ismerjük már őket, hiszen nemcsak idehaza adnak fergeteges koncerteket, játszanak táncházakban, hanem a Felszállott a páva című nagy sikerű magyarországi népzenei tehetségkutató és -gondozó televíziós műsorban is sikeresen bemutatkoztak. Játékuk még az igazán finom babgulyás és pecsenye mellől is mozgásra, táncra hívta a több esetben a vasárnapi ebédet kihagyó nagyérdeműt. Megérte azonban inkább a rendezvényt meglátogatni az otthon ülés helyett, hiszen, ahogyan a program elnevezésében szerepelt, rendkívül találóan, a különböző zenei stílusok, a színes, változatos műsor megalapozta az igazi bezsongást.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra