Tamino a lagziban – Béhr Márton új szerepei

Mozart Varázsfuvola című operájának nyomdokain haladva, egy lakodalomba helyezte Tamino és Pamina szerelmének történetét Novák Péter, a Nomád Nemzedék Társulat rendezője. A varázsfurulya premierje a múlt héten volt. A férfi főszerepet Béhr Márton alakítja.

Az utóbbi három hónapban nem csak szabadnapja, szabad órája sem volt

„Azt a témát boncolgatja az előadásunk, hogy, milyen leélni egy életet egy másik emberrel. Rengeteg kérdés megfogalmazódik a fiatal vőlegény fejében. Redben van-e így? Jó-e ez? Érdemes-e ezért küzdeni? Egyedüli színész vagyok a táncosok között, de egyes táncosok is mondanak monológokat. Novák Péterrel az ismeretségünk Pozsonyból ered. A Szlovák Nemzeti Színházban koreografálta Viliam Klimáček Sissijét, amit Novák Eszter, a nővére rendezett. Nekem adta a magyar verbunkot. Azután, már a Nomád Nemzedék Társulatban, rám bízta A halálra táncoltatott lány férfi főszerepét. Most pedig megkaptam A varázsfurulya férfi főszerepét” – fogadott a színművész öltözőjében, a Komáromi Jókai Színházban. Elmondta, a táncosok előbb kezdték a próbafolyamatot. A Pál utcai Fiúk című musical Bokáját próbálta Rédli Károly rendezésében, később csatlakozott hozzájuk.

A varázsfurulya próbáján

„Novák Péter és a társulat végtelenül jóindulatúak voltak velem. Megbíztak bennem, elég volt A Pál utcai fiúk premierje után próbálni kezdenem Budapesten” – avatott be Béhr Márton, aki aznap este Gorkát, az ETA utolsó terroristáját játszotta Jordi Galceran Burundanga című vígjátékában, amit Matusek Attila rendezett. „Még nagyon oda kell figyelnünk, a komédia nem könnyű műfaj. Nem ment olyan sokszor a Burundanga, hogy teljesen komfortosan éreznénk magunkat a szerepeinkben. Hamarosan előadjuk Nagymegyeren, és lesznek Komáromban is előadások” – sorolta a színész, hozzátéve, az utóbbi három hónapban nem csak szabadnapja, szinte szabad órája sem volt. „Ez egy ilyen időszak. De mikor csináljam, ha nem huszonévesen?” – jegyezte meg.

Burundanga, Katona Eszterrel

Közben maradt energiája arra is, hogy Kuklis Katalinnal új előadást rendezzen a Fókusz Diákszínpaddal, a dunaszerdahelyi Magángimnázium diákszínjátszó csoportjával.

Fókusz Diákszínpad

„A héten pedig folytatjuk Martin McDonagh Vaknyugat című darabjának a próbafolyamatát Rédli Károly rendezővel, Komáromban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban, Tóth Károllyal, Rancsó Dezsővel és Katona Eszterrel. Jánost, a fiatalabb testvért alakítom. Június 21-én, szerdán este lesz a premier” – zárta rövidre Béhr Márton színművész.

Fotó: Dömötör Ede, a Nomád Nemzedék Társulat facebook oldala, a szerző   

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Sztárok adnak kedvezményt a rajongóknak

Felajánlásokat is tehetnek a hírességek a virtuális termékeik mellé Egy újításnak köszönhetően hírességek, influenszerek, sportolók hozhatnak létre virtuális és igény szerint kézzel fogható termékeket, rajongói

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra