Bahmut környékén visszavonulót fújtak az oroszok, Prigozsin őrjöng

Oroszország védelmi minisztériuma úgy nyilatkozott, hogy visszaverték az állásaik elleni ukrán támadási kísérleteket. Bár a támadást elhárították, állításuk szerint taktikai okokból mégis visszavonultak.

Orosz katona adja meg magát az ukránoknak Bahmut közelében, majd saját társai veszik tűz alá az árulásért

A jelentésben szerepel, hogy az ukránok körülbelül 40 harckocsival és 26 támadási kísérlettel próbálták áttörni a frontvonalat Szoledar környékén, Bahmuttól északra. Ugyanez a közlemény azonban jelezte, hogy az orosz erők a front egy részén visszaszorultak, és a Bahmutól északnyugatra fekvő Berkhivka víztározó közelében foglaltak el kedvezőbb pozíciókat. Jevgenyij Prigozsin egész egyszerűen úgy fogalmazott, hogy amit a védelmi minisztérium leírt, az egyenlő a megfutamodással.

Bár már többször, több fórumon elhangzott hogy az ukrán ellentámadás még egyelőre várat magára, nagyon úgy tűnik, hogy ezek a nyilatkozatok csak a tudatos ködösítés részei és a támadás valójában már elkezdődött.

Forrás: SkyNews, Index
Fotó: AFP

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra