Ők lesznek az Ódor-kormány miniszterei

A szlovák elnöki hivatal közzétette a szakértői kormány minisztereinek listáját.

A miniszterelnök a Szlovák Nemzeti Bank alelnöke, Ódor Lajos lesz. A befektetésekért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős minisztériumot Líva Vasáková, a gazdasági minisztériumot pedig Peter Dovhun vezeti majd. A pénzügyminisztérium és a beruházási, regionális fejlesztési és informatizációs minisztérium élére szintén magyar miniszter került Horváth Mihály és Balik Péter személyében.

A közlekedési tárcát Pavol Lancaric, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztériumot Jozef Bíres veszi át. A belügyminiszter Ivan Simko, a védelmi tárcavezető Martin Sklenár, az igazságügyi miniszter Jana Dubovcová, a külügyminiszter Miroslav Wlachovsky, a munkaügyi miniszter Sona Gaborcáková, a környezetvédelmi tárcavezető Milan Chrenko, az oktatási miniszter Daniel Bútora, a kulturális miniszter Silvia Hroncová, az egészségügyi miniszter pedig Michal Palkovic lesz.

Forrás: Új Szó, Index
Fotó: TASR

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra