Keresztezett plüsskutya hódít szíveket

A labrador retriever és az óriásuszkár keverékéből új kutyafaj jött létre, s mivel rendkívül puha, selymes a szőre, elbűvölő a pofija, nagy sikernek örvend a kutyatartók körében.

Labradoodle lett ennek a keresztezésből származó, a plüsshöz leginkább hasonlító új fajnak a neve. Európában már próbálkoztak az óriás helyett törpeuszkárral is, ezekben az esetekben méretben kisebb kutyusok születtek, akik szőre már nem minden esetben bolyhos és puha, előfordulnak rövidebb szőrű egyedek is, akár durva tapintásúak.

Az egyébként Ausztráliából származó faj rendkívül barátságos, játékos, gyermekek mellett is tartható. Tartásánál oda kell figyelni a nagy mozgásigényére. Fajtársaival jól kijön. Kompatibilitási probléma adódhat a szőrvesztés tekintetében, mivel a labrador állandó vedlő, míg az uszkárra ez nem jellemző, így gyakori viszketési, vakarózási panaszok lehetnek.

Szintén kiemelten kell figyelni a táplálására, mivel a labradoodle már kiskora óta hajlamos a zabálásra. Csak mértékkel, napi egyszer kell etetni, legjobb a minőségi száraz táp.

Fotó: pixabay.com

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra