Hogyan alakul a Vasas FC jövője az NB I-ből való kiesés után?

Bár még két forduló van hátra az NB I-es szezonból, sokan már most a klub további sorsától tartanak, amely végérvényesen is kiesett az élvonalból. Információink szerint Nagy György, a Vasas FC többségi tulajdonosa hétfő délelőtt egy zárt körű állománygyűlést tartott a csapat játékosainak, stábtagjainak és az NB III-as csapat szakvezetőinek. A tájékoztatás során kiderült, hogy a kiesés miatt jelentősen csökken a központi támogatás, amely eddig 800 millió forint volt. Emellett az élvonalban szereplő csapat főszponzora is kevesebb támogatást nyújt majd.

Ennek következtében a költségvetés jelentős visszaesését várják az NB I-ben. A többségi tulajdonos tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy a jelentős bevételkiesés miatt legalább 30 százalékkal csökkenteniük kell a fizetéseket. Nagy Miklós sportigazgatót megbízták azzal, hogy május 31-ig tárgyaljon a játékosokkal szerződésük módosításáról.

Nagy Miklós, aki a klub kisebbségi tulajdonosa, eddig saját vagyonából kétmilliárd forintot áldozott a futballklub finanszírozására és az átigazolásokra. Ez rendkívül magas összeg Magyarországon. Úgy tűnik, hogy a tulajdonosok továbbra is elkötelezettek a Vasas jövője mellett, azonban ennek alapvető feltétele a jövő évi költségvetés tervezése és a játékosokkal történő megegyezés. Fontos megjegyezni, hogy minden szerződés tartalmaz kritériumokat a kiesésre vonatkozóan, és vannak játékosok, akiknek lejár a szerződése. Lehetőség van arra is, hogy egyes játékosok más csapatban képzelik el a jövőjüket, és ezért nem sikerül velük megegyezni.

A szakmai vezetésnek fel kell mérnie az erőviszonyokat, és figyelembe kell vennie az elmúlt egy év teljesítményét. Ezért várható, hogy olyan játékosok távoznak majd a klubtól, akiket a vezetőség nem kíván tovább foglalkoztatni.

Fotó: Unsplash

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra