Hatalmas robbanások rázták meg Ukrajnát, a magyar műszerek földrengésnek érzékelték

Az ukrajnai Hmelnickijnél történt robbanások közül legalább hetet azonosítottak kisebb földrengésként a Magyarországon működő mérőállomások.

Az ukrajnai háború kisebb, a Mercalli-skálán 3,2-3,3-as földrengések erejével vetekedő robbantásokat is produkált – ismertette Facebook-oldalán a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium. 

„Sajnos az ukrajnai háború kisebb (M3,2-3,3) földrengések erejével vetekedő robbantásokat is produkált. 2023. május 13-án hajnalban az ukrán erők három rakétát és 25 drónt tartóztattak fel és semmisítettek meg az éjszaka folyamán (a Sky News értesülései szerint). Az interneten olyan videók jelentek meg, amelyeken egy hatalmas tűzgolyó látható, amely állítólag egy lőszerraktárból emelkedik fel. A robbantásokat a magyarországi mérőállomások és Hmelnickij területéről kb. 540 km-re levő Piszkés-tetőn működő infrahang állomásaink (PSZI) is regisztrálták, legalább 7 nagy robbanást. ” 

Forrás: Facebook | ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra