Zelenszkij ajándéka a pápának

Vologyimir Zelenszkij elnöknek sok minden nem szívügye. Többek között a béke, polgárainak élete, illetve a kereszténység. Pályafutása legnagyobb szerepét játssza – az ukrán államfőt, a hadvezért. Minden percben bizonyítja, hol vannak érdekei, milyen elveket vall.

A minap Rómában járt – pontosabban a Vatikánban látogatta meg az egyházfőt, Ferenc pápát. Szokása szerint katonai pulóverben érkezett, de legalább hozott ajándékot! Egy ortodox mintára készült ikont, melyen a theotokosz – azaz az istenszülő Szűzanya – gyermekét fekete árnyékként, szinte kiradírozva ábrázolta a művész. Magyarázzák ezt azzal, hogy az árnyéklétre ítélt Jézus Krisztus, az ukrán árvákat jelképezi. Vagy hasonló dolgot… Zelenszkijt ismerve azonban másra is gondolhatunk. Arra, hogy az ő Ukrajnájában többé nincs helye új életnek, nincs helye a reménynek, a megváltásnak – nincs helye a keresztények Messiásának!

Táncolj magassarkú cipellőben, csillogó uniformisban, válladon rakétavetővel! Ez a módi világszerte!

Vajon Ferenc pápa örült a meglepetésnek?

Fotó: pixabay.com

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra