Elon Musk nem teljesen ateista…

Elon Musk, bizonyos értelemben próféta. A tudomány prófétája, a világűr meghódításának apostola – aggassunk rá bármiféle, holnap már lehet, hogy semmitmondó címkét! Egy dolog azonban bizonyos: a karakter ott van a szeren, nem beszél mellé!

A minap a videó-megosztó csatornán bukkantam egy interjúra, melyben arról beszél, hogy bár maga nem vallásos, a kereszténység eszméivel alapvetően egyet ért. Mint például azzal, hogy fordítsad oda másik orcád! A műsor házigazdája megkérdezte tőle: hisz-e abban, hogy az világegyetemet létrehozta-e valaki? Erre Musk ezt válaszolta: „hát, valami (Valaki) megteremtette! Az világegyetem itt van – bármi hozta is létre, Isten, vagy istenek…?”

Egy szigorúan keresztény illető azt mondotta: a kíváncsiság nem erény! A milliárdos azonban úgy nyilatkozott: az élet értelme az, hogy megtaláljuk az élet értelmét! Hogyan lettek a molekulák öntudatosok, és hogyan lehetséges, hogy érzelmekkel birnak?

Minderre Elon Musk – annak ellenére, hogy elismerem zsenialitását – sajnos nem fogja tudni megmondani a választ. De reménykeltő, hogy keresi!

Forrás: youtube.com

Fotó: pixabay.com

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra