Börtön vár a zsarolókra

Egy év elején történ tragikus baleset túlélőjét, a sofőr mellett utazó 26 éves nőt zsarolt meg két, Dunaszerdahelyi járásból származó férfi, ezáltal a nyomozókat kívánták félrevezetni, akik a baleset körülményeit vizsgálták.

Idén év elején történt az egy halálos áldozatot követelő közúti baleset, mikor is az Audi A6 típusú személyautó nagy sebességgel fának csapódott, a 20 éves sofőr a helyszínen meghalt. Utasa a balesetet túlélte, másnap rögtön feljelentést tett a rendőrségen. A két férfi ezek után kereste meg, megfenyegette és zsarolással hamis tanúzásra kényszerítette.

A hamis vallomás alapján a 26 éves nő egy harmadik személyt nevezett meg a baleset okozójának. Tette mindezt azért, mivel nemcsak az ő, hanem családja testi épségét, illetve életét is veszélyben érezte. A két zsaroló ezek után még arra is kényszerítette, hogy a nyomozást vezető rendőrökre is feljelentést tegyen, korrupció vádjával.

A két férfi azóta már rendőrkézen van, zsarolás vádjával indítanak ellenük büntetőpert, 4-től 10 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak.

Forrás: Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumia (minv)

A fotó illusztráció

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra