Ezt mondja el rólunk, hogyan ülünk a széken

Szeretjük tudni, hogy mit gondol a másik. Megragadunk minden lehetőséget arra, hogy kitaláljuk a gondolatait, hátsó szándékait vagy csak egyszerűen felmérjük a személyiségét. Mivel nem vihetünk neki oda egy személyiség tesztet, megpróbáljuk bejósolni, hogy mégis ki féle, mi féle ember lehet ő.

A székes teszt a nonverbális kommunikációra épül, de azért nem érdemes túl komolyan venni egy személyleíráshoz, hiszen a személyiségünket azért ez nem írja le, ennél sokkal összetettebb az ember.

1. Egyenesen, kihúzott háttal ül

Magabiztosságot sugárzik, amely magával vonzza a megbízhatóságot és szavahihetőséget. Ugyanakkor távolságtartást, szigorúságot mutat. Ez az illető aztán szereti kézben tartani a dolgokat.

2. Keresztezett lábakkal, kezekkel ül

Ha végtagot keresztbe teszünk a non-verbális kommunikáció szerint az mindig zárkózottságra, szorongásra, kételkedésre, bizonytalanság érzésére utal és önbizalomhiányra.

3. Törökülés

Ez az ember szereti a kényelmet és nem foglalkozik a társadalmi szabályokkal. Nyitott, de az elképzeléseit szereti véghezvinni és ebben makacs is lehet. 

Young blonde smiling woman sitting cross-legged isolated over white

4.  Bokát keresztez

Nincs sok takargatni valója, hiszen lazán, kitárulkozva ül a világ irányában, a szétnyitott térdek laza személyiséget mutatnak, aki azért egy szállal fegyelmezett is, hiszen még sem teljesen széttárt lábakkal ül.

5. Keresztezed a sípcsontodat

Az illető túl sok hercegnős filmet nézett gyerekkorában. Na jó, nem ám. Kedves és segítőkész jellem, hiszen ez az ülés nem csak az illemtudásról árulkodik, hanem a segítőkészségről is, bármikor ugrásra kész.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra