500 napot töltött a mélyben, ez történt vele

500 nap után felszínre jött Beatriz Flamini spanyol extrém sportoló, aki közel két évet töltött egyedül a mélyben, miközben egy kutató csapat figyelte mit tesz vele a bezártság és milyen állapotba kerül mentális egészsége.

A nő 2021. november 21-én ereszkedett le 70 méterrel a föld alá a szélsőségesen hosszú egyedüllétre és az ingerszegény környezetbe. 2023. április 17-én mentek érte, ami a legszembetűnőbb volt számára, hogy iszonyatosan lelassult az idő. Úgy gondolta még csak 170 nap telt el, pedig az 500. volt az.

A spanyol média rögtön világrekordot kiáltott, de ez cikkünk megírásáig nem tisztázódott. A sportoló egy vele készült interjúban elmondta, hogy ő neki teljesen sokkos élmény ez most, azt sem tudja hol van, hiszen az ő nézőpontjából még mindig 2021-ben járunk. Mivel szinte rögtön az interjúra ment elmondta, hogy semmi ötlete arra vonatkozólag, hogy mi zajlik éppen a világban, kicsit le van maradva annál, hogy koronavírus van és maszkban mászkál mindenki. A vele készült interjúban – amit itt lejjebb Önök is meg tudnak nézni- elmondta az időérzékével kapcsolatos tapasztalatait: „Körülbelül a 65. napon hagytam abba a napok számlálását, akkor vesztettem el a fonalat. Egyszerűen már nem tudtam mikor lehet nappal és mikor éjszaka teljesen elvesztettem az időérzékemet odalent. Nem tudtam mikor vannak a nappalok, egyáltalán melyik hónap van? Halvány fogalmam sem volt. Nehéz és gyönyörű pillanatokat is megéltem odalent egyszerre és mind hozzátett ahhoz, hogy teljesíteni tudjam az 500 napos elvonulásomat.”

A hölgy napi rutint sem tudott kialakítani, hiszen minden egyforma volt számára, azonban szerencsére vihetett le magával tárgyakat, így sokat olvasott, rajzolt, írt, kötött és csak úgy a jelenben létezett. Próbálta élvezni és megtapasztalni ennek az izgalmas kísérletnek minden pillanatát. Úgy gondolja ez az, amit magával hozott, hogy közelebb került önmagához, hiszen csakis egyedül a saját társaságára számíthatott odalent.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra