Városi gyermeknap Füleken

A Füleki Városi Művelődési Központ színes kulturális programmal kedveskedik a gyermekes családoknak az idei Városi Gyermeknapon.

A rendezvényre 2023. június 3-án, szombaton kerül sor a Városi parkban, ahol az érdeklődőket interaktív előadások várják a MeseFigurák Bábszínház és Šaško Fjodor tolmácsolásában, továbbá egy csodálatos zenés mesekoncert a magyarországi Klárisok előadásában.

A színház, cirkuszművészet, a zene és a mese hagyományának találkozása lesz ez, de legfőképpen a kreativitásé és a jókedvé. A színpadon helyet kapnak a Mona Balett és Mona Show Dance csoport táncosai, az érdeklődőket pedig egy flashmob várja majd a modern ritmus és mozgás örömének jegyében. A legkisebbeket Farkas Gabriella BABASAROK és Ringató foglalkozásainak színes világa és kedves dallamai várják a Csemadok Füleki Alapszervezet támogatásának jóvoltából.

A gyermekek alkotókedvét és ügyességét a helyi óvodák és alapiskolák foglalkozásai teszik próbára, akikhez csatlakozik majd a helyi Közösségi Központ és a 47. sz. Koháry István Cserkészcsapat is. Nem fog hiányozni a közkedvelt íjászat és a mászófal sem. A szeretetre és pár gyermekekkel eltöltött órára várnak majd a Šťastné labky menhely négylábú lakói.

A Városi Gyermeknap állandó közreműködői a tűzoltók, a mindennapi életünk hősei. A Püspöki Önkéntes Tűzoltó Egyesület 3-8 éves korú gyermekekből álló „Előkészítő“ csapata e foglalkozás iránti elhivatottsággal mutatja be versenyszámait. A Füleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai pedig igazi tűzoltó bemutatóval és habpartival kedveskednek majd, amely egyúttal a program zárópontja is lesz. A rendezvényen a helyi kézműveseink a különféle termékeikkel, játékokkal és ínyencségekkel várják a látogatókat. A szervezők remélik, hogy a közösen eltöltött órák örömet szereznek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az esemény a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával a Nyári színházasdi projekt keretén belül valósul meg.

Fotó és forrás: Városi Művelődési Központ Fülek, Pixabay

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra