A rendőrök egy autó fának ütőzésével foglakoznak

Az egyik sofőr megfújta a szondát, a másik rejtélyes módon eltünt.

A szenicai és a dunaszerdahelyi közlekedési rendőrök vizsgálják két vasárnapi baleset körülményeit, amelyekben három személy sérült meg.

Az „új” autónak sokáig nem volt öröme

A szenicai rendőrök nemcsak magát a balesetet vizsgálják, hanem azt is, hogy a férfiak állítólag milyen körülmények között szerezték meg a Peugeot Boxer típusú autót, mielőtt azt vezették volna.

Az első információk szerint a három férfi egy furgonnal Jablánc községből indult volna, ahová a tulajdonos engedélye nélkül, a családi ház elől vitték volna el a szóban forgó autót. A szenicai Vasút utcában a sofőr valószínűleg nem a képességeihez igazította a haladási sebességét, a szembejövő forgalomban balra letért az útról és néhány méter után egy fának ütközött.

A balesetben két fiatalember sérült meg, akiknek sérülései nem súlyosak. A személy, akinek a gépkocsit vezetnie kellett volna, elhajtott a baleset helyszínéről. A rendőrség mellett a szenicai városi rendőrség rendőrei és egy rendőrségi kutyavezető szolgálati kutyával vett részt a feltételezett sofőr felkutatásában.

A közlekedési rendőrök vizsgálják a baleset körülményeit és pontos okait, valamint azt, hogy ki vezette valójában az autót az ütközés előtt. A szenicai rendőrség lopás vétség gyanújával vizsgálja az esetet.

Alkoholos befolyásoltság alatt hajtott le az útról

A dunaszerdahelyi közlekedési rendőrök szintén vizsgálják a fának ütköző autó körülményeit.

Az Audi A3-as 29 éves sofőrje Dunaszerdahely városából tartott Kisudvarnok községbe a délelőtti órákban. Egy éles jobbos kanyarban valószínüleg nem tudta uralni a kormányt, balra letért az útról és egy fának csapódott. A baleset után a sofőrt a mentősök ápolták.

A rendőrjárőrök a férfinál légalkoholmérést végeztek, melynek során 0,81 milligramm alkoholt fújt. A rendőrök felfüggesztették a jogosítványát, és adminisztratív úton járnak el vele szemben alkoholos befolyásoltság alatt történő vezetés miatt.

Vezessen ésszerűen és csak józanul!

A járművezetők még száraz úton se vállaljanak felesleges kockázatot, és a vezetési sebességüket mindig igazítsák nemcsak az útviszonyokhoz, hanem a képességeikhez is. Jobb néhány perc késéssel megérkezni a célállomásra, mint egyáltalán nem.

A járművezetőket arra is figyelmeztetik, hogy alkohol vagy kábítószer hatása alatt ne üljenek volán mögé!

Forrás: Zlatica Antalová (Nagyszombati Rendőrkapitányság)

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra