Bölöni László csapata szinte biztosan ott lesz jövőre a francia élvonalban

A Metz csapata, amelyet Bölöni László irányít, a francia Ligue 2 utolsó, 38. fordulójában 3-2-re legyőzte a Bastiát, amivel szinte biztosan feljutott az élvonalba. A nagy rivális Bordeaux mérkőzése ugyanis a csapat szurkolóinak rendbontása miatt félbeszakadt.

A Metz célja az idény utolsó mérkőzésén az volt, hogy legyőzze otthonában a Bastiát, miközben a nagy rivális Bordeaux a kiesés ellen harcoló Rodez csapatát fogadta. Bölöni együttese nehézkesen, de sikerrel teljesítette a feladatot. Az első félidőben kiváló teljesítményt nyújtottak Matthieu Udol és Cheikh Sabaly, míg a második félidőben Youssef Maziz, a csapat karmestere kétszer is betalált. Így a Metz 3-2-re győzött, annak ellenére, hogy a vendégek két cserejátékosa, Florian Bohnert és Kévin Schur is remekül játszott.

Azonban a Ligue 2-nek még nincs hivatalos végeredménye, mert a Rodez játékosát, Lucas Buadest egy bordeaux-i szurkoló megtámadta, és a játékos agyrázkódást szenvedett. A mérkőzést félbeszakították, és később sem folytatták.

A Bordeaux mérkőzésének sorsáról a liga Fegyelmi Bizottsága dönt majd hétfőn. A francia újságírók szerint valószínűleg a három pontot a vendégcsapatnak fogják megadni.

A Le Havre csapata hazai pályán egy góllal nyert, így megnyerte a bajnokságot. A szurkolók pár másodperccel a vége előtt elkezdték az ünneplést, de a mérkőzést folytatták és végigjátszották a rendes játékidőt.

Bölöni László nyilatkozatában elmondta: „Tudjuk, milyen nagy a nyomás, mind a futballban, mind az életben semmi sem biztos, és mindig az utolsó lépést a legnehezebb megtenni. Folyamatosan figyeljük a másik két mérkőzés alakulását, és biztos vagyok benne, hogy ők is figyelik a mi mérkőzésünket. Ugyanakkor elsősorban arra kell koncentrálnunk, hogy mindent megtegyünk a sikerért. Csapatunk fantasztikus idényt zárt, és megérdemli, hogy előnyösen várja az utolsó mérkőzést.”

A Metz győzelmével a Bastia ellen a második helyen végeztek, amely ugyancsak feljutást ér. Ez azt jelenti, hogy a következő szezonban Bölöni László lesz az egyetlen magyar származású vezetőedző az európai topligákban. A 70 éves szakember tavaly nyáron csatlakozott a klubhoz, és az eddigi negyven mérkőzésen 21 győzelem, 12 döntetlen és hét vereség a mérlege.

A péntek esti utolsó forduló keretein belül a stadionban telt ház volt – 25 636 néző -, és a városban óriáskivetítőn lehetett követni a Bastia elleni találkozót.

Fotó: Unsplash.com

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra