A magyar kislányok lettek a legszebbek Törökországban

A tizenegy éves Sólya Réka mindent vitt.

Sorra hozták el a dobogós helyeket a magyar versenyzők a törökországi Future Fashion Faces World Kid’s – 2023 szépségversenyen június 3-án, szombaton. A tízéves Osztoli Dalma, a tizenhat éves Herczegh Boglárka, és a hétéves Bardóczi Alex kategóriagyőztesekként zárta a napot, a tizenegy esztendős Sólya Réka pedig minden kategória abszolút győztese lett, neki ítélték a „super grand pix”-et.

A világversenyen tizenkét országból összesen huszonhét fiatal mérettette meg magát. Az amerikai, román, bolgár, indiai, ukrán és török versenyzők közül ezúttal is kitűnt szépségével a magyar szekció: szinte minden kategóriában dobogóval végeztek a lányok és a fiúk. Sólya Luca, aki tizenegy évesen minden kategória abszolút győztese lett, elmondta, nagyon szeret versenyezni, és hatéves versenytáncos tapasztalata rengeteget segít neki a megfelelő mozgás-koordinációban a kifutón is. „Azt szeretem a legjobban ezekben a versenyekben, hogy megmutathatom magam és azt is, hogy mennyire sokszínű vagyok” – tette hozzá a kisiskolás szépségkirálynő, aki korábban a Little Miss Hungary szépségkirálynője is lett.

A magyar versenyzők nem csupán a díjakkal lettek gazdagabbak, a kategóriagyőztesek hazai szépségipar-nagykövetté is avanzsáltak, ők képviselik majd korosztályukat a legrangosabb hazai divateseményeken.

Sólya Réka

Nagyon jó látni, hogy a gyerekeknél még nincsen rivalizálás, játékosan kezelik a feladatot, örök életre szóló barátságok is köttetnek közöttük. Ugyanakkor azt kell mondanom, hogy le a kalappal előttük, kemény munka áll mögöttük: próbák, fotózások és természetesen maga a verseny sem volt egyszerű. Folyamatosan fókuszálniuk kellett, ez ebben a korban még egyáltalán nem egyszerű” – árulta el Bartalovics Ildikó, a világversenyek magyar nemzeti igazgatója.

Hozzátette, a szépségversenyzést az élsporthoz tudná hasonlítani, sok lemondással és nehézséggel jár, ugyanakkor rengeteget is ad. A statisztikák szerint a gyermek versenyzők 30%-a az, aki megmarad a kifutók világánál és később, felnőttként is ezzel foglalkozik majd. A többiek lemorzsolódnak, de számukra is jellemformáló a gyermekkori versenyzés.

A gyermekek szépségversenyen való szereplése nagyon megosztó téma, ugyanakkor én a kisfiamon is azt látom, hogy ebben a közegben tudja megélni, hogy önfeledten önmaga lehessen. Itt talált igazi társakra. Őszintén mondom, hogy ezek a versenyek elsősorban nem a versengésről szólnak, vagy arról, hogy ki a szebb, hanem a közösségépítésről” – árulta el Szabó Judit, a Figurart testépítő szalon vezetője.

Egy rövid pihenő után a csapat már a következő kihívásra készül: Dubai-ban augusztus végén egy négynapos fashion show várja őket több mint négyszáz világmárkával.

Fotók: Oszkai Péter

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra