Nosztalgikus és álomszerű – Itt a Belau újdonsága, az Ethernal

Beth Hirsch-el, Az AIR egykori énekesnőjével kooperált a Belau, azaz Kedves Péter és Buzás Krisztián. A külföldön is elismert formáció új dalával a kilencvenes éveket idézi meg

Kedves Péter és Buzás Krisztián alkotják a Belau-t

A nemzetközi zenei színtéren is egyre ismertebb Belau az elmúlt években komoly sikereket ért el két koncepcionális albumával. Az Európa-szerte sokat koncertező zenekar Beth Hirsch énekesnővel alkotott, akit a francia AIR formáció, legendás „Moon Safari’ lemezéről ismerhet egy szélesebb közeg”. Ennek végeredménye lett az „Ethereal”, amely nosztalgikus, álomszerű hangulatával próbálja a hallgatókat kiszakítani a szürke hétköznapokból.

Beth Hirsch

„A Moon Safari az egyik legmeghatározóbb lemeze a maga műfajának, így külön öröm volt számunkra, hogy Beth igent mondott a felkérésünkre és megszülethetett ez a picit nosztalgikus, álomszerű dal, amely a közelgő lemezünk egyik üde színfoltja lehet.”

„Take you to the sea” – vallják szerzeményeikről. A Belau első számú célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet, zenéjük segítségével.

Ősszel jön a Belau harmadik albuma

 Az inspiráció pedig állandó. A természet legalapvetőbb elemei, amelyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje.

Inspirálja őket a végtelen tenger

A formáció hét éves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el. Több, mint 200 koncertet adtak 25 országban, és neves nemzetközi fesztiválokon játszottak. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, eddigi kiadványaik több millió streamnél járnak.

25 országban 200 koncertet adtak

Magyarország egyik legkeresettebb export zenekara az egyetlen, budapesti, július 8-ai Várkert Bazáros koncertje mellett idén többet között Franciaországban, Belgiumban, Dániában, Lengyelországban, Szerbiában, Csehországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában lép színpadra. Harmadik albumuk októberre várható.

Fotó: Belau

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra