Ma dől el, folytatja-e az Ódor-kormány

Napok óta folyik az adok-kapok, a parlamenti csiki-csuki, az országgyűlésben helyet foglaló pártok egymást túllicitálva, túlharsogva igyekeznek hallatni a hangjukat, és prognosztizálni a bizalmi szavazáson való pártállásukat.

Mint ismeretes, Ódor Lajos szakértői kormánya 30 napot kapott arra, hogy kidolgozza a programját, ez a tegnapi nappal lejárt. A programot ismertették, ezt heves vita követte. Ladislav Kamenický (Smer – Sociálna Demokrácia – Irány – Szociáldemokrácia) szerint megszorítások következnek, amit az előző kormány hibás gazdálkodása eredményez. Hozzátette, az államháztartás megszilárdítása elengedhetetlen, de azon a véleményen van, hogy ezt folyamatosan kell megoldani. Kamenický biztos benne, hogy az Ódor-kormány jelentős adóemelést tervez. Végül kijelentette, egyetlen utat tud csupán elképzelni, mégpedig saját pártját a kormányzói székbe, mivel, ahogy említette, a Smer – Sociálna Demokrácia – Irány – Szociáldemokrácia már kidolgozott tervekkel rendelkezik.

A Pellegrini vezette Hlas – Hang párt előre bejelentette, hogy nem fog bizalmat szavazni Ódornak, ezzel szemben az SAS – Szabadság és Szolidaritás Párt, valamint a Heger vezette Demokrati – Demokraták már előzetesen támogatásukról biztosították a szakértői kormány fejét.

Fotó: net

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra