Egy hét alatt két országos versenyen nyert a restei Képes Lóránt

Ráadásul énekel is egy zenekarban a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola harmadikos diákja, akinek kedvenc étele a rántott sajt, kedvenc itala a tiszta víz. kedvenc filmje pedig a Holt költők társasága.

Jelenet a Félőlény előadásából

Lóránt a suli újraindult KGSzT Diákszínpadával érkezett a múlt héten Komáromba, az 58. Jókai Napokra, ahol Békés Pál Félőlény című mesejátékának címszerepét alakította, Bodon Andrea rendezésében.

Szörnnyé válni könnyű, nagyon könnyű. Nem lenni szörnnyé, nehéz. Ezt tapasztalja meg a Félőlény, aki az utolsó Kiserdőben, könyvei között keres menedéket a világot uraló rémek elől. Játékával a Legjobb férfi alakítás díját érdemelte ki, Polačik Emma az Irodaszörny szerepéért a Legjobb női mellékszereplő díját vehette át, míg a társulat a diákszínjátszó együttesek nívódíját kapta.

Képes Lóránt az 58. Jókai Napok fesztiválklubjában

Az országos színjátszó fesztivál alatt azután Komáromból Rimaszombatba, a Tompa Mihály Országos Versenyre utazott Képes Lóránt, ahol Fecske Csaba: Anyegin elkallódott levele című szövegével megnyerte kategóriája első díját. Majd visszautazott Komáromba.

„Van egy sulis bandánk, az Impulz. Az Oasis, a Måneskin, a Green Day, a Tankcsapda számait nyomjuk, én énekelek. Az idén koncerteztünk Kassán, a Művészetek Házában” – avatott be a fesztiválklubban a Bika csillagjegyben született diák, aki rajong Måneskin, valamint Azahriah dalaiért és szövegeiért.

Színész szeretne lenni, de verseket is ír

Nem hiába a kassai Thália Színház színészei a kedvencei, ugyanis a 2018/2019-es évadban velük szerepelt a Légy jó mindhalálig című musicalben. Nyilas Misit, a főszereplőt alakította. Mi sem természetesebb, hogy színész szeretne lenni. Az pedig, hogy verseket is ír a restei tehetség, már egy másik történet.

Fotó: a szerző, Pálinkás Eszter

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra