Lewandowski – A XXI. század harmadik 600 gólos futballistája

Robert Lewandowski, a lengyel válogatott és az FC Barcelona kiemelkedő játékosa, a XXI. században azon ritka labdarúgók közé tartozik, akik a klubcsapataikban és a nemzeti együttesben összesen hatszáz gólt értek el – számolt be erről az IFFHS.

Az IFFHS, a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet értékelésében rámutatott, hogy korábban csak két játékos, a portugál Cristiano Ronaldo és az argentin Lionel Messi érte el ezt a hatszáz gólos határt a XXI. században.

Ronaldo, aki mostanában 39 éves, 2017. június 3-án szerezte meg 600. gólját, míg Messi, aki szombaton ünnepelte születésnapját 36. születésnapját, 2018. március 4-én érte el ezt a mérföldkövet. Lewandowski pedig a múlt heti Európa-bajnoki selejtezőn tette be az ellenfél kapuját karrierje során hatszázadszor.

Annak ellenére, hogy Lewandowski figyelemre méltó eredményt ért el, ez alkalommal nem lehetett örülő hír számára, mivel a nemzeti együttes a mérkőzésén idegenben 3-2-re kikapott Moldova legjobbjaitól.

Az IFFHS jelentésében kiemelte, hogy Lewandowski 2008 júliusában mutatkozott be a lengyel élvonalban a Lech Poznan csapatában, és azóta klubszínekben – a Borussia Dortmundnál, a Bayern Münchenben, majd 2022 óta a Barcelona játékosaként – összesen 521 gólt jegyzett, míg a válogatottban 79 gólt szerzett eddig.

Fotó: Flickr.com

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra