„Élvezd, hogy a nap süti szemedet”

„Élvezd, hogy a nap süti szemedet”- szól a Punnany Massif dala. A hűvös, őszies nyitás után beköszöntött a nyár, így aki még nem tervezte meg nyári teendőit, érdemes lassan elkezdeni, mert már június végét tapossuk.

Az elmúlt három évet a koronavírus árnyékában töltöttük és akadnak olyanok, akik a mai napig nem rendezkedtek vissza a covid előtti életükbe. De most három évvel a vírushelyzet után itt a remek lehetőség, hogy visszatérjünk a megszokott kerékvágásba és élvezzük a nyarat, nevessünk és éljünk a pillanatban. Mentális egészségünk meg fogja köszönni!

1. Wellness

A wellness és a nyaralás pihentet és kikapcsol. Ilyenkor kikerülünk a megszokott mókuskerékből, a pihenésre koncentrálunk amely ellazít bennünket és ez a „semmittevés” csodákat művel az idegrendszerünkkel, harmóniába hoz önmagunkkal. Akadnak emberek, akik az aktív pihenést szeretik, az szintén kikapcsoló tud lenni, de ez természetesen személyfüggő. Az aktív pihenés során kielégíthetjük a kíváncsiságunkat, tudásszomjunkat, kulturális érdeklődési körünket.

2. Irány a sport!

Egy jóga vagy pilates a friss reggeli fűben a csiripelő madarakkal, testnek és léleknek is kiváló feltöltődés. A jó időben a strandok kinti úszómedencéjét is használhatjuk, az úszás nem csak lehűsít bennünket, de a gerincünket is kíméli, nem terheli az izületeket, mégis jó testmozgás és sok kalóriát éget el. Azonban a mozgást igyekezzünk estére vagy reggelre ütemezni, a nagy melegben ugyanis terhelően hathat a szervezetre. Az esti sportolás szerelmeseinek a csapatjátékok is ajánlatosak: barátokkal egy röplabda vagy focimeccs a lemenő nap fényében.

3. Irány a bár

A koronavírus alatt teljesen elszeparálódtunk a külvilágtól. Skype-s megbeszélések, home office nem kedvezett a társasági életünknek. Most azonban itt az idő egy jó kis koktélozásra vagy munkahelyi vacsorára. De megtehetjük ezt párunkkal vagy barátainkkal is. Öltözzünk fel, válasszunk ki egy helyet és élvezzük a nyári naplementét, az esték finom illatát.

4. Lelassulás

A nyaralás kétségkívül kikapcsol, de a hétköznapok során is le tudunk lassítani. A jó időben kiülhetünk az erkélyre, akár nap közben, akár este egy finom borral, könyvvel, piknikezhetünk a szabadban, kifeküdhetünk a fűbe.

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra