Kemény évad volt, de minden sikerült

Andruskó Béla asztalosmester nyugdíjba ment, Béhr Márton Ferenczy Anna-díjat kapott kollégáitól, Kiss Szilvia és a Jászai Mari-díjas Mokos Attila vehették át Csémy Éva képzőművész díjait a Külváros című előadásban nyújtott színészi teljesítményükért. Hetvenedik ünnepi évadát zárta június 28-án, szerdán délelőtt a Komáromi Jókai Színház.

A háttérben dolgozók egy csoportja

Az ünnepi évadban 158 előadást játszott a színház, ebből 130 saját produkció volt. Az előadásokra 39 404 néző vásárolt jegyet.

Kiss Szilvia, Olasz István, Béhr Márton színművészek

„Kemény évad volt. Féltünk tőle. Kevés volt a pénz, még a rendes, nem ünnepi évadokhoz képest is kevés, de megoldottunk mindent, mert összefogtunk. Mindenki számára fontos volt, hogy sikerüljön” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Gál Tamás Jászai Mari- és Dosky-díjas színművész, színházigazgató.

Andruskó Béla asztalosmester nyugdíjba ment

A társulati évadzárót megelőzően újságírók előtt értékelte az évad előadásait, Varga Emese művészeti vezető társaságában. A évadzárón Gál Tamás név szerint köszönte meg a színház valamennyi alkalmazottja, a társulat minden tagja elkötelezett munkáját.

Béhr Márton színművész a Ferenczy Anna-díjjal

Kérdésünkre, hogy minden megvalósult-e elképzelésiből, azt válaszolta, nagy örömére volt olyan előadás, a Burundanga című vígjáték például, amely azzal, hogy a Benkő Géza Stúdiószínpadról a a nagyszínpadra került, tágabb teret és távlatot kapott.

Varga Emese művészeti vezető ismertette az új évad bemutatóit

Az igazgató külön kiemelte a hetvenedik évad két gálaestjét. Az egyiken a színház legendás nyugdíjas művészei, a másikon a jelenlegi társulati tagok léptek fel, hatalmas sikerrel.

Gál Tamás színházigazgató név szerint köszönte meg mindenki munkáját

Az évadzáró idején még a színpadon voltak az előző esti A Pál utcai fiúk musical díszletének elemei. Ezekre utalva végül arról faggattuk a színházigazgatót: jó grund-e a Komáromi Jókai Színház?

Hostomský Fanni és Szebellai Dániel színművészek az évadzáró utáni fogadáson

„Igen, és ezt remélem a többiek is így érzik. Ez volt a harmadik évadom a színház élén, még kettő hátravan. Karcolások és nagyobb sérülések nélkül teltek, ami, remélem, oda-vissza érvényes a színház valamennyi tagjára” – zárta rövidre Gál Tamás.

Akit a legritkábban lát a közönség. Vajkai Péter portás

Az új évadban, amelyet a tükrök évadának neveztek el, hiszen olyan témákkal szembesülhetünk, amelyek alkalmat adnak a tükörbenézésre, a közönség láthatja majd a Koldusopera,a Mefisztó, az Úri muri, a Föltámadás, a Táncórák, a Hapcikirály című előadásokat.

Így örül a nyári színházi szünetnek Nagy László ügyelő

A Komáromi Jókai Színház művészeivel a nyári szünet után legközelebb augusztus 22-én, kedden találkozhat a közönség, amikor a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központtal közösen népszerűsítik majd az új évad műsorát a Bérletek éjszakáján.

Fotó: a szerző

Oszd meg barátaiddal:

Facebook
Olvass tovább!

További cikkek

Ne késsük le a pillanatot!

Már egy ideje szemezek a Mindfulness módszerével, úgy gondolom hasznos tanács a hétköznapokra, így talán a cikk olvasójának is segítségére lehet ha éppen szorongásra, stresszoldásra