2024. 04. 20. szombat - Tivadar, Marcel
Keresés
FRISS

Körforgalommá alakítanak két forgalmas kereszteződést Dunaszerdahelynél

Körforgalommá építenek át két forgalmas kereszteződést a Dunaszerdahely melletti I/63-as úton - közölte Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere a kormány szerdai, galántai kihelyezett ülésén.

Kormányhatározatban utasították a közlekedésügyi minisztert, hogy az útkezelőségen keresztül kössön együttműködési megállapodást Dunaszerdahely önkormányzatával a projektdokumentáció kidolgozása és a kivitelező kiválasztása az I/63-as, a III/1394-es és III/1418-as út kereszteződések megépítésére. „A kormány meghallgatta kérésünket az I/63-as úton levő, a Karcsai és a Pódafai úti két körforgalom megépítésével kapcsolatban. Ezek veszélyes útszakaszok, sajnos történtek mát itt súlyos, halálos közlekedési balesetek" - mondta a dunaszerdahelyi polgármester.

Hájos hozzátette, a kihelyezett kormányülésén felhívta a figyelmet arra is, hogy a több mint 120 ezer lakosú Dunaszerdahelyi járás az utolsó olyan régió, ahol nincs ügyfélközpont a járási hivatalban. „Ezért kértem, hogy oldják meg ezt a problémát" - tette hozzá a polgármester.

A kormány ezen kívül foglalkozott a Galántai és a Dunaszerdahelyi járás társadalmi-gazdasági helyzetének és legfőbb problémáinak elemzésével, az I/62-es út szeredi hídjának rossz állapotával, az új nagyszombati tűzoltóállomás megépítésével, és a Nagyszombattal való együttműködéssel a város déli elkerülő útjának megépítésére vonatkozó tervdokumentáció előkészítése során, illetve az R7-es gyorsforgalmi út megépítésének lehetőségével PPP-projekt formájában.

klm

TASR

Fotó: Pixabay

hirdetes
hirdetes
hirdetes
hirdetes