2024. 10. 21. hétfő - Orsolya, Uršuľa
Keresés
FRISS

Csallóközi élménybörze immár harmadszor

A 3. Csallóközi élménybörzét Kisudvarnokban rendezték meg. Reggeltől estig színes műsor várta a látogatókat. Volt minden - színházi előadás, biciklitúra, kézműves foglalkozások, fellépések, arcfestés, pecsétgyűjtés, különféle ételek és italok is. Az élménybörze célja, hogy a helyi lakosok is megismerjék Csallóköz kikapcsolódási lehetőségeit - aquaparkok, szafari, színes növény- és állatvilág, aranymosás, vízitúrák, és számtalan más attrakciók. Az élménybörzén többek közt kézzel készített termékek, házi sütemények, méz, és egyéb finom falatok is kaphatóak voltak.
A délelőttöt esőfelhők árnyékolták be, ám az eső és a villámlás sem állíthatta meg a műsort és a lelkes látogatókat. A helyi óvodások és alapiskolások műsorával kezdődtek a programok. Utánuk a kisudvarnoki Pünkösdirózsa népdalkör következett. Később a Glamour zenekar interaktív zenés gyermekműsorára került sor, majd jött a StellArt Dance and Movement Studio fellépése. Délután egy 14 km-es családi bringatúrára került sor, mely Kisudvarnok és a Dunatőkési vízimalom útvonalán zajlott. A biciklizőknek Nagy Iván mesélt a Csallóközről a malomnál. A túra után a Csali Gyermek Néptáncegyüttes lépett fel. A programsorozat a Csavar Színház A helység kalapácsa című előadásával zárult. A szervezők a focidrukkereknek is kedveskedtek, akik kivetítőn nézhették az aznapi meccseket.


Az előző években Dunaszerdahelyen rendezték meg az élménybörzét. Megkérdeztük Kisudvarnok község polgármesterét, Kaščák Dávidot, hogy miért Kisudvarnokra esett idén a választás.
A Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség keresett fel minket ezzel kapcsolatban, mivel mi is szövetség tagjai vagyunk. Örültem a felkérésnek, viszont volt pár feltételem. - mondta Kaščák Dávid. Szerettem volna, hogy ez az esemény a kisudvarnoki lakosokról is szóljon– ezáltal felléphetett a helyi óvoda, az alapiskola, az énekkarunk, illetve a Glamour zenekar is. A faluház környéke nagyon népszerű hely, mivel rendkívül családbarát, ezért egyértelmű volt, hogy itt legyen. Fontos volt számomra, hogy a biciklitúra is része legyen a napnak, a Dunatőkés felé vezető bicikliút az idegenforgalmat egy magasabb szintre helyezi. Szerintem a kisudvarnoki kultúra elég virágzó, ezt szeretném továbbra is fenntartani. Június 2-án tartottuk a 19. Nemzetközi Népzenei Fesztivált, a következő esemény pedig a falunap lesz augusztus 24-én. – tette hozzá a polgármester.

fotó: a szerző

hirdetes
hirdetes