2024. 09. 06. péntek - Zakariás, Alica
Keresés
FRISS

Ed Sheeran koncerten jártunk, noha nem szándékosan

Ed Sheeran, a négyszeres Grammy-díjas, angol származású énekes és dalszerző 2019 óta immár harmadjára látogatott el Magyarországra, ez alkalommal a Puskás Stadiont robbantotta fel. Mi is ott jártunk a koncerten, pedig a kezdés időpontjában még fogalmunk sem volt róla, hogy egy órán belül a lelátóról fogunk csápolni.

Ed Sheeran neve szinte minden embernek ismerősen csenghet, nap mint nap hallhatjuk felcsendülni slágereit a rádióban. A 33 éves vöröshajú énekes 2024. 07. 20-án adott nagyszabású koncertet a Mathematics nevet viselő turnéja budapesti állomásán. Noha nem volt teltházas a buli, közel 70 ezer ember gyűlt össze meghallgatni az előadó eddigi egész karrierjét magába foglaló műsorát.

A jegyárak nem az olcsó kategóriába tartoztak. Mivel nem vagyok a legnagyobb rajongója Ed-nek, édesanyámmal úgy döntöttünk, a stadion kerítésén kívül, az utcáról hallgatjuk végig a show-t.

fotó: a szerző

A zene nagyon jól kihallatszódott, csakúgy, mint a közönség őrjöngése, és a kezdésnek kilőtt tűzijáték fényei is. 20 perc elteltével megszólított minket egy angolul beszélő fiatalember, miszerint a zenekarnak dolgozik, és szeretne nekünk (és a közelben álldogáló lányoknak) ingyen vendéglistás jegyeket adni. A kezdeti sokkos állapot után hirtelen azon kaptam magamat, hogy már rohanunk be a hatalmas épületbe. Pár perc keresgélés után a helyeinket is elfoglaltuk a 225-ös szektorban. Akkor szembesültem vele, hogy a kör alakú színpad a küzdőtér közepén helyezkedik el, így mindenki jó rálátást kaphatott az énekesre, aki akkor már a tizedik számánál tartott a 26-ból.

A színpadkép nem mindennapi látványt nyújtott, egy nagyobb kivetítő mellett több kisebb, gitárpengető alakú kivetítő helyezkedett el. A reflektorfények és a tüzes speciális effektek lenyűgözőek voltak, még közel 100 méterről is érezni lehetett a forróságot. Az énekes energikusan mozgott a színpadon és a közönség szinte megőrült, amikor felcsendültek legnagyobb slágerei - a Perfect, a Happier, és a Bloodstream című dalok, vagy éppen a Love Yourself feldolgozása Justin Biebertől.

A rivaldafényt meghagyva az előadónak, a dobos, a billentyűs és a gitáros kisebb mellékszínpadokról támogatták őt a performansz körülbelül egyharmadában. Egy hegedűs is színesítette az estét egy dal erejéig. A hangosítás a (sajnos) már megszokott módon nem volt a legjobb. Több alkalommal pár percen keresztül is recsegő hang hallatszódott, de ez az önfeledten bulizó rajongók élményéből nem vett el sokat. A közönség három ráadás dalt kapott, amik alatt már szinte az összes ülő néző állva táncolt (a telefonozó férjeken kívül).  A koncert hatalmas, a stadion tetején keresztül kilőtt tűzijátéksorozattal ért véget, ami nem mindennapi látványt tárt elénk.

Egy vérbeli Ed Sheeran rajongónak ez a koncert szinte az összes elvárását kielégíthette, de egy hozzám hasonló „laikus” is bőven élvezte a műsort. Az énekest idén még szinte az összes környező európai országban elcsíphetjük, de az sem kizárt, hogy pár éven belül újra láthatjuk őt az országban.

szerző: Dézsi Bettina

fotó: a szerző

hirdetes
hirdetes