2024. 10. 21. hétfő - Orsolya, Uršuľa
Keresés
FRISS

Múcska Gergő lett a győztes a VIII.Felvidéki Vágtán

Július 6-án zajlott Dunaszerdahelyen a VIII. Felvidéki Vágta. A sikabonyi reptérre a hőség ellenére rengetegen ellátogattak. Lovas bemutatókban, kézműves termékekben és koncertekben sem volt hiány. A rendezvény ingyenes volt, a programok már délelőtt elkezdődtek és egészen éjjelig tartottak. A Nemzeti Vágta dunaszerdahelyi előfutamának győztese Múcska Gergő és lova, Makadám lett.

Huszárgyerek kategóriában a dunaszerdahelyi Kohút Linda győzedelmeskedett. Kishuszár kategóriában Bogár Sofia (Doborgaz) és Múcska György (Tallós) jutott tovább. A felnőtt futamban Múcska Gergő (Tallós) és Múcska Viktor (Feketenyék) lett a továbbjutó. A tallósi Múcska testvérek mindhárman ott lesznek a Nemzeti Vágtán.

A Felvidéki Vágta győztese az eredményhirdetés után nyilatkozott lapunknak. „Bíztam benne, hogy sikerülhet a győzelem, van egy egészséges versenyszellem bennünk, mindegyikünk győzni szeretett volna. Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy bejutottunk a döntőbe. Viktorral a nagyfutamban kettőnk között dőlt el a verseny, idén én bizonyultam jobbnak. Annak még jobban örülök, hogy kisöcsénk is bejutott a Nemzeti Vágtára. Köszönetet szeretnék mondani elsősorban a településeknek, akik mellénk álltak, a családomnak, hogy maximálisan támogatnak, öcsémnek, hogy közösen mehetünk, és végül, de nem utolsósorban Bettinának, aki felkészítette a lovakat.” – mondta Múcska Gergő. A tallósi lovas 2022-ben már megnyerte a Felvidéki Vágtát, előtte pedig kétszer dobogós helyezést ért el.

Este a Nox adott kétórás nagykoncertet. Utána DR BRS, a hiphop és R’n’B műfajok egyik legismertebb DJ-je szórakoztatta a közönséget, majd retro party volt egészen hajnalig.

fotó: a szerző

hirdetes
hirdetes