2024. 07. 25. csütörtök - Kristóf, Jakub, Timur
Keresés
FRISS

Orosz hírszerzés: Washington hatalomváltásra készül Georgiában

Az Egyesült Államok eltökélt szándéka, hogy az október 26-i parlamenti választások nyomán hatalomváltást érjen el Georgiában - közölte kedden az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR).

Az SZVR szerint a Fehér Ház nagyszabású információs kampányt dolgozott ki a kormányzó Georgiai Álom párt lejáratására, amely azon a vádon fog alapulni, hogy Oroszország a hibás Georgia minden bajáért. Az orosz hírszerzés azt állította, az amerikai terv kulcsszerepet szán Szalome Zurabisvili elnöknek a kormányellenes érzelmek szításában.

Zurabisvili a moszkvai közlés értelmében várhatóan interjút ad majd az amerikai médiának, amelyben a kormányt fogja hibáztatni Tbiliszi EU-csatlakozási tárgyalásainak felfüggesztéséért, és figyelmeztetni fog a Moszkvához való közeledés "katasztrofális következményeire".

Az orosz hírszerzés azt állította, hogy a georgiai ellenzéki erők már "parancsot kaptak" arra, hogy tüntetéseket tervezzenek az országban. "Faltörő kosként" Tbiliszi lakosságát fogják felhasználni, amelyet tavasszal már "bemelegítettek" a külföldi ügynökökről szóló törvény miatt megtartott kormányellenes megmozdulásokon - közölte az SZVR.

MTI

fotó: Pixabay

hirdetes
hirdetes