2024. 09. 06. péntek - Zakariás, Alica
Keresés
FRISS

Alcaraz diadala Wimbledonban: Egy új bajnok születése

A 2024-es wimbledoni döntő izgalmas csatát hozott Carlos Alcaraz és Novak Đoković között, amely végül a fiatal spanyol győzelmével zárult. A mindössze 21 éves Alcaraz ezzel megszerezte második wimbledoni címét.

Carlos Alcaraz óriási lendülettel érkezett a 2024-es Wimbledonra, hiszen az év elején már megnyerte a francia nyílt teniszbajnokságot. A világelső pedig megállíthatatlannak tűnően menetelt előre egészen a döntőig.

Alcaraz útját a kitartás és a nehéz helyzetekből való felállás jellemezte, ami a döntőben is hasznosnak bizonyult. Másrészt Novak Đoković, a Wimbledon hétszeres bajnoka, a torna során végig megmutatta veterán képességeit. Annak ellenére, hogy sérülések nehezítették az idényét, Đoković a megszokott kitartásával és ügyességével is majdnem elhódította a trófeát.

Ezzel a győzelemmel Carlos Alcaraz nemcsak második Grand Slam címét szerezte meg, hanem csatlakozott azon elit játékosok csoportjához is, akik ugyanabban az évben megnyerték a francia nyílt teniszbajnokságot és Wimbledont, amit „Channel Slam”-nek neveznek. Ez a teljesítmény olyan legendák mellett helyezi el őt, mint Rod Laver, Bjorn Borg és Rafael Nadal.

Forrás: DALL-E

hirdetes
hirdetes
hirdetes
hirdetes