2024. 09. 06. péntek - Zakariás, Alica
Keresés
FRISS

Az Aranylabda várományosai: Vajon Messi megvédi címét vagy egy új korszak kezdődik?

Az új szezon közeledtével egyre közelebb kerülünk a futball legnagyobb egyéni futballtrófeájának, az Aranylabdának a kiosztásához. Október 28-án derül ki, ki volt az előző szezon legjobb játékosa. Idén harmadik alkalommal a szezon, nem pedig a naptári év teljesítményei alapján ítélik majd oda a díjat. Az esélyesek között ott találjuk a Real Madrid fiatal tehetségeit, a Manchester City védekező középpályását, Rodrit, és természetesen a legendás Lionel Messit.

Vinícius Júnior: A Real Madrid brazil csillaga, nagyszerű szezonon van túl, 26 góllal és 12 gólpasszal járult hozzá csapata sikereihez. A Real Madrid megnyerte a La Ligát, a Bajnokok Ligáját és a Spanyol Szuperkupát is. A szurkolók Karim Benzema távozása után nagy reményeket fűztek hozzá, és bár a szezon elején sérüléssel küszködött, később megmutatta, milyen potenciál rejlik benne. A Copa América azonban csalódást hozott számára, mivel Brazília a negyeddöntőben kiesett Uruguay ellen.

Lionel Messi: Az argentin legenda az amerikai MLS-ben 28 gólt és 17 gólpasszt jegyzett, és vezette hazáját a Copa América győzelemig, nem először. Messi eddigi karrierje során 45 trófeát nyert, és tavaly nyolcadik alkalommal is megkapta az Aranylabdát.

Rodri: A Manchester City 28 éves középpályása 12 góllal és 15 gólpasszal zárta a szezont. Kulcsszerepet játszott a Premier League címvédésében, a Klubvilágbajnokság megnyerésében és az UEFA Szuperkupa elhódításában. Emellett a spanyol válogatottal megnyerte az Európa-bajnokságot is, ahol őt választották a torna legjobb játékosának.

Jude Bellingham: A 21 éves angol középpályás első szezonjában a Real Madridban 27 gó, és 17 asszisztenciáig jutott. A La Liga, a Spanyol Szuperkupa és a Bajnokok Ligája megnyerése mellett az Európa-bajnokságon Angliával második helyen zárt, hiába rúgta tovább csapatát a negyeddöntő utolsó másodperceiben. Bár a szezon közepén sérülések és eltiltások hátráltatták, kulcsfontosságú gólokkal segítette csapatát, például a Manchester City elleni negyeddöntőben és az El Clásicón is.

Kylian Mbappé: A 25 éves francia támadó, , 52 gólt és 21 gólpasszt az igény során, amellyel aPSG francia bajnok lett. Bár a Bajnokok Ligájában ismét nem sikerült áttörést elérnie, a Coupe de France győzelemmel búcsúzott a párizsi csapattól. Az Európa-bajnokságon is szerényebb formát mutatott, és Franciaország az elődöntőben búcsúzott Spanyolország ellen. Jövőre a Real Madridban folytatja menetelését.

Ki lesz tehát a 2023-as Aranylabda győztese? Az ifjú tehetségek vagy a tapasztalt veteránok közül kerül majd ki a legjobb? Az október 28-i díjátadó választ ad ezekre a kérdésekre.

Fotó: Wikipédia

hirdetes
hirdetes
hirdetes
hirdetes