2024. 09. 06. péntek - Zakariás, Alica
Keresés
FRISS

Dárdai, mint a Hertha elnöke?

Német sajtóhírek szerint a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Dárdai Pál is harcba szállhat a Hertha Berlin elnöki székéért.

Az elnöki pozícióért szükséges pályázatot augusztus közepéig kell benyújtani, az elnökválasztás pedig november közepén lesz.

A klub jelenlegi elöljárója, Fabian Drescher újfent indulni fog.

A korábbi hatvenegyszeres magyar válogatott labdarúgó, aki 1997 és 2011 között összesen 372 mérkőzésen játszott a berlini klub színeiben, korábban már három alkalommal irányította edzőként fővárosi egyesületet. Első ízben 2015 és 2019 között, míg másodszor a 2021-es évben vezette a csapatot. A harmadik kalandja edzőként az elmúlt idényben ért véget, a csapatnak nem sikerült a Bundesligába való feljutás.

Dárdai első ciklusában sikeres volt a csapat, az egyes idények végén több alkalommal a tabella első felében zártak, ám két évvel ezelőtt nehézkes körülmények között vállalta el az edzői teendőket, ám így is sikerült bent tartania a kiesés elől menekülő klubot.

A korábbi magyar szövetségi kapitány az első két „áréban” túlteljesítette az elvárásokat, ám ennek ellenére mindkétszer menesztették őt, és új edzőket neveztek ki a helyére.

A klublegenda 2015 óta kizárólag a Herthánál dolgozott. Kezdetben az utánpótlásban vállalt munkát, majd a felnőttcsapatnál tevékenykedett, viszont más klubcsapatok ajánlatait rendre visszautasította.

Dárdai indulása az elnöki pozícióért legkésőbb augusztus közepén vállhat hivatalossá.

Fotó: Wikipédia

hirdetes
hirdetes
hirdetes
hirdetes