2024. 10. 02. szerda - Petra, Levoslav
Keresés
FRISS

Eggyel közelebb a Slovan a BL főtáblához

A Slovan Bratislava labdarúgócsapata sikeresen továbbjutott a Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe, miután 1:2 arányban győzött az észak-macedón FC Struga otthonában. Az első mérkőzést hazai pályán 4:2-re nyerték meg, így magabiztosan indultak neki a visszaavágónak. A következő körben a szlovén NK Celje lesz az ellenfél, az összecsapásra pedig július 23-án vagy 24-én kerül sor.

A Slovan a kezdettől dominált, és gyorsan megszerezte a vezetést ifj. Vladimír Weiss találatával a kilencedik percben. A második gólt Kire Ristevski öngólja jelentette a harmincnegyedik percben, amivel a szlovák csapat jelentős előnyre tett szert. A második félidőben a Struga igyekezett visszajönni a mérkőzésbe, de Trnovský kapus kiválóan védett, így megőrizték a vezetést. Compaore szépített ugyan a hazaiaknak, de ez már nem befolyásolta a végeredményt.

A következő ellenfél, az NK Celje az észt FC Flora csapatán minden különösebb nehézség nélkül jutott túl az első fordulóban, idegenben 5:0-ra, otthon pedig 2:1-re győzve.

Id. Vladimír Weiss, a Slovan trénere elégedetten értékelte a csapat teljesítményét: „A célunk az volt, hogy jó eredményt érjünk el, és ez sikerült is. Az időjárási viszonyokra jól felkészültünk, és korán megszereztük a vezetést, ami meghatározta a mérkőzés további alakulását. Bár a végén kaptunk egy gólt, összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével” - hangzott el a mérkőzést követően.

Forrás: Wikipedia.com

hirdetes
hirdetes
hirdetes
hirdetes