2024. 10. 22. kedd - Elod, Sergej
Keresés
FRISS

Fabregas dicsérő szavai Lobotkához

Az SSC Napoli vezetőedzője, Antonio Conte, óvatos optimizmussal tekint a csapat formájára, bár elismeri, hogy lassú javulás tapasztalható. Az olasz mester vezette együttes a Como elleni sima győzelemmel növelte előnyét a Serie A élén.

A Napoli a szezonnyitó Hellas Verona elleni meglepő botlást követően nem szenvedett vereséget, és a Cesc Fabregas által irányított Como felett aratott 3-1-es hazai győzelemmel négy ponttal előzi meg a második helyen álló Juventust. Conte a meccs után adott interjúban így nyilatkozott: „Nem tudom, hogy most érdemeljük-e meg az első helyet, de ott vagyunk. Ha három hónappal ezelőtt ezt mondta volna nekem valaki, nehéz lett volna elhinni.”

A Napoli teljesítményében érzékelhető fejlődést lát a temperamentum és az alkalmazkodási képesség terén. „Növekszünk, mind a játékban, mind a karakterben. Jó futballt játszunk, de amikor kell, mocskos munkát is elvégzünk. Ez remek jel, és ezt teljes mértékben el kell fogadnunk” – tette hozzá Conte.

A Como elleni mérkőzésen a Napoli dominált, már a 25. másodpercben megszerezték a vezetést McTominay góljával, majd a második félidőben Lukaku és Neres találataival biztosították be a győzelmet. Conte a mérkőzés utáni nyilatkozatában elmondta: „Jól kezdtünk az első félidőben, fantasztikus gólt szereztünk, amely a kemény munkánk eredménye volt. Később taktikát váltottunk, és az ellenfél már nem volt a játékban. Túl sok párharcot veszítettünk, de ez része annak a folyamatnak, amely visszaadja a magabiztosságunkat.”

Conte külön kiemelte a hazai közönség által teremtett hangulatot: „Nápolyban teltházas stadionban játszani azt jelenti, hogy a játékosok tényleg érzik a közönség érzelmeit. Ha hibázol, érzed a csalódottságot, és ez alááshatja az önbizalmadat. A város szenvedélyesen szereti a futballt, és mi igyekszünk ezt azzal táplálni, hogy mindent beleadunk.”

Miközben Conte a csapat teljesítményével és az atmoszférával volt elégedett, a vendégek vezetőedzője, Cesc Fabregas különösen lenyűgözte Stanislav Lobotka, a Napoli szlovák középpályása. „Kérem, adjátok nekem Lobotkát! Mamma mia, fantasztikus játékos. Legszívesebben tizenegy Lobotkával játszhatnék.” – mondta Fabregas a mérkőzés után.

fotó: freepik.com

hirdetes
hirdetes