2024. 10. 22. kedd - Elod, Sergej
Keresés
FRISS

Frenkie de Jong visszatér a pályára

Frenkie de Jong, a Barcelona holland középpályása, hosszú ideje áll a média kereszttüzében, különösen a klub pénzügyi helyzete miatt, amelyben állítólagos távozásával segíthetett volna. Azonban De Jong az utóbbi időben sorozatos sérülésekkel küzdött, ami komoly lelki megpróbáltatásokkal is járt. A Barcelona hivatalos oldalának adott interjújában a 27 éves játékos őszintén beszélt az elmúlt hónapok kihívásairól, a sérülése okozta lelki traumáról és a visszatérés folyamatáról.

A média vagy akár egyes szurkolók felől ránehezedő folyamatos nyomás és az ebből fakadó feszültség mély nyomot hagyott De Jongban. „Ez egy nagyon nehéz időszak volt számomra, mert a futball az életem szenvedélye, amit szeretek. Amikor nem játszhatok fontos mérkőzéseken, különösen nagy eseményeken, mint az Európa-bajnokság vagy a Barcelona fontos találkozói, az fájdalmas” – mondta.

Sérülése komolyabbnak bizonyult, mint azt először gondolták. Több mint 38 mérkőzést kellett kihagynia. Még a legutóbbi EB-ről is lemaradt.

A sérüléseken túl De Jongot az is aggasztotta, hogy a médiában olyan hírek jelentek meg, miszerint 37 millió eurót keres. „Nem igaz, hogy 37 millió eurót keresek. Ez egy túlzó összeg, és nagyon távol áll a valóságtól. Ez abszurd. Messze vagyok ettől a számtól” – cáfolta a pletykákat. Hozzátette, hogy megérti az emberek frusztrációját, de a valóság sokkal árnyaltabb.

De Jong és a klub orvosai hosszasan mérlegelték, hogy szükséges-e műtét a sérült bokája miatt, de végül úgy döntöttek, hogy a konzervatív kezelés lesz a legjobb megoldás.

Az eredeti prognózisok szerint néhány hét kihagyásra lehetett számítani, de végül öt hónapot kellett várnia a visszatérésre. Az első perceit a Young Boys Bern elleni BL mérkőzésen játszotta le, ahol az utolsó tizenöt percben kapott lehetőséget.

fotó: Unsplash.com

hirdetes
hirdetes