2024. 10. 16. szerda - Gál, Vladimíra
Keresés
FRISS

Marco Rossi marad a szövetségi kapitány

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke kijelentette, hogy az olasz Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az MLSZ közleményében olvasható, hogy sajtócikkekben és az aggódó szurkolók kommunikációban is felmerült, hogy vajon Marco Rossi marad-e a szövetségi kapitány az Európa-bajnokságot követően. A szurkolók több módon is biztosították támogatásukról az olasz mestert, még támogató demonstrációról is adtak hír.

A Labdarúgó-szövetség elnöke a napokban egyeztetett a kapitánnyal, és az MLSZ töretlen bizalmáról biztosította őt.

Az olasz tréner megköszönte a támogatást, és jelezte, hogy az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően – pár hét múlva – a válogatottal nekivágnak a felkészülésnek, mégpedig az őszi Nemzetek Ligája-összecsapásokra történő összetartás előkészítésével.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Marco Rossi 2018 óta irányítja a magyar válogatottat, amely tavalyi esztendőben – 1985 után először – egyenes ágon jutott ki egy nagy tornára, s veretlenül végzett az Európa-bajnoki selejtezőcsoportja élén.

A Németországban zajló Európa-bajnokságon a magyar csapat a svájciaktól 3–1-re, a házigazda németektől pedig 2–0-ra kapott ki. Az „A” jelű csoport utolsó mérkőzésen Skóciát – Csoboth Kevin emlékezetes találatával – 1–0-ra legyőzték, viszont nem sikerült a nyolcaddöntőbe való továbbjutás.

Fotó: MTI/Monus Márton

hirdetes
hirdetes