2024. 09. 23. hétfő - Tekla, Zdenka
Keresés
FRISS

Többszázezren kérik a spanyol–német Eb–negyeddöntő újrajátszását

A július 5-én, pénteken lezajlott Spanyolország–Németország Európa-bajnoki negyeddöntő rendes játékidőben 1–1-es döntetlennel zárult, viszont a hosszabbításban a spanyolok voltak eredményesek, így ők jutottak a legjobb négy közé.

Egyesek szerint azonban másképp alakult volna a találkozó, ha a németek büntetőhöz jutottak volna egy spanyol kezezés miatt. Az ez miatt létrehozott online beadványt mind ez idáig már több mint háromszázezren írták alá. A petíciót aláíró és benyújtó személyek kérik, hogy a „bírói hiba” miatt játsszák újra a negyeddöntőt.

A Stuttgartban zajló találkozót Anthony Taylor angol játékvezető fújta, aki nem ítélt büntetőt akkor, amikor a spanyol tizenhatoson belül Marc Cucurella kezéhez ért a labda.

315 ezer szurkoló véli azt, hogy ez rossz bírói döntés volt.

A beadvány minden bizonnyal csupán „szimbolikus jelentőséggel” bír majd, mivel az UEFA (Európai Labdarúgó-szövetség) a labdarúgó Európa-bajnokság előtt közölte, hogy az efféle esetek – mint amilyen a spanyolok kezezése is volt –, nem érnek tizenegyest, mert a kéz nincs „természetellenes pozícióban”.

A háromszoros Európa-bajnok spanyolok holnap a franciákkal csapnak össze München városában a döntőbe való jutásért, ahol a negyedik címükért küzdhetnek.

Fotó: pexels   

hirdetes
hirdetes
hirdetes
hirdetes