2024. 09. 24. kedd - Mercédesz, Ľubor, Ľuboš
Keresés
FRISS

Visszavonul Thiago Alcantara

A napokban már több sajtóhír is napvilágot látott, hogy a brazil gyökerekkel rendelkező spanyol labdarúgó visszavonul, viszont a hírt most ő maga tette hivatalossá a közösségi médiában.

Az elmúlt idényben a Liverpool erősítő labdarúgó az X-oldalán tette közzé a végleges hírt, s kiemelte, hogy mindig azon lesz, hogy visszaadhasson abból, amit ez a csodálatos sport adott neki. Nagyon hálás az időért, ami megadatott a számára, élvezte minden percét. Köszönetét fejezte ki a labdarúgásnak, és azoknak is, akik segítették őt jobb emberré és játékossá válni e hosszú út során.

Egyes sajtóhírek szerint a játékos az edzői pálya felé venné az irányt.

Thiago családja profi szinten űzte/űzi a sportágat. Édesapja a harminckilencszeres brazil válogatott Mazinho, testvére pedig a PSG-ben is megfordult Rafinha, aki még mindig aktív, jelenleg Katarban futballozik. Édesapjához hasonlóan ő is a brazil válogatottban mutatkozott be.

Thiago azonban a spanyol labdarúgó-válogatottat választotta. Olaszországban született, viszont Spanyolországban nevelkedett. Az FC Barcelona felnőttcsapatában a 2008/2009-es szezonban mutatkozott be. A katalánokat öt évig erősítette, majd Pep Guardiola kérésére 2013-ban a Bayern München csapatához igazolt. A bajorokat hét évig, egészen 2020-ig erősítette, és a csapattal összesen hét alkalommal nyert német bajnokságot.

A tehetséges labdarúgót azonban folyamatosan gyötörték a sérüléseket, így sosem tudott igazán kibontakozni. 2020-ban úgy döntött, hogy Angliában is szerencsét próbál, és a Liverpool csapatához igazolt, ahol hamar a kezdőcsapatba verekedte magát, viszont a sérülések itt is nehezítették a kiteljesedését.

Thiago harminchárom esztendősen döntött a visszavonulás mellett. A spanyol válogatottban 2011 és 2021 között 46 alkalommal lépett pályára, mely találkozókon 2 gólt szerzett.

Fotó: Wikipédia

hirdetes
hirdetes
hirdetes
hirdetes