2024. 06. 15. szombat - Vid, Vít
Keresés
FRISS

Ízelítő a Csallóköz hetilap 24. számából…

A megújult Csallóköz legújabb számában elsőként a hetilap vezető szerkesztője, Kalmár Csaba osztja meg gondolatait, „Písz!” címmel.

E heti számunkban Vadkerti Neszméri Csilla által olvashatnak arról, hogyan emlékeztek a helyiek Gútán, a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóján. Egy másik írásában a gútai Heuréka Tudománytörténeti Vetélkedőről számol be.

Virág Csenge Laár Andrással készített interjút. Kalmár Csaba Németh Béres Csilla „Gyűjtögető” című kiállítását mutatja be, amely a nagymegyeri Fészek Ifjúsági Központban található.

A diósförgepatonyi Nálunk Polgári Társulás szervezésében dr. Lanczendorfer Zsuzsanna PhD. egyetemi docens és etnográfus adott elő június 6-án, amelyről Iván Bittera Gabriella tájékoztatja az olvasókat. Továbbá a kétnapos rendezvényről is tudósít, amelyet a Slovakia Ringen szerveztek meg.

Buchinger Péter a Székesfehérváron megrendezett, Nemzeti Összetartozás Kupa elnevezésű labdarúgó tornáról számol be, ahol a szapiak és a csilizradványiak képviselték a Felvidéket. Bartalos Nikolas ezúttal a 2004-es Európa-bajnokságról ír, amelyet Portugáliában rendeztek meg. Haver Zsolttól megtudhattuk, hogyan zajlott a Felvidék Arca szépségverseny döntője. Olvashatnak továbbá arról, hogy nyerte meg a Ferencváros a vízilabda Bajnokok Ligáját.

Megújult lapunkban mindig megtalálható a gyermekrovat, a sport, a tv-műsor, a recept, a rejtvény és a programajánló.

Kellemes olvasást kívánunk!

hirdetes
hirdetes
hirdetes
hirdetes