2024. 04. 20. szombat - Tivadar, Marcel
Keresés
FRISS

Lassan már csak Berényi marad talpon: tőle várjuk a győztes csatát!

Itt vagyunk a "nagy" szlovenszkói porondon s nézzük, hogy válunk semmivé. Olyan ez a politikának nevezett akármi, mint egyes futballdrukkerek. Szidják a klubtulajdonost, átkozzák fél rokonságát, tiltakoznak. De azért elmennek a meccsre....

Ezt csak képként, hasonlítási alapként írom, ugyanis még annyit sem értek a focihoz, mint a kezében sörrel a fotelben ülő harcos, aki szidja a játékost, ha az gólt téveszt. 

A különbség csak annyi, hogy itt már "meccsre" sem mennek az emberek. Mert lassan már azt sem lehet tudni, ki a játékos: ki a rosszfiú, ki a jó, kitől, mit lehet elvárni...

Visszatérve: Forró Pellegrinit támogatja, Berényi Forrót. Ez utóbbi pedig az előbbit. Orosz Örs senkit. Mózes Szabolcs talán Korčokot. Pellegrini a magyarokat. Korčok a magyarokat. Fico Pellegrinit. Matovič Korčokot. A kereszténydemokraták a liberálist. A liberálisok Korčokot. Danko Ficot. De hát Fico nem akart államfő lenni, így múltkor Harabint, s most hogy Harabin sincs, Pellegrinit. Gyimesi Pellegrinit, volt pártfőnöke, Matovič pedig Korčokot. Bugár - hát azt nem tudom, annyit árulózták már, hogy ő szerintem így csinálja: köp az egészre... Vagyis nem: ő ugye egy külön fejezet. Őt utálni kell! Kész, ennyi!

A lényeg, hogy nagy a mi szerepünk e csöppnyi államban. Hiszen olyan nagy tömeg szavazott itt Forró Krisztiánra, hogy 2,9 százalékkal megmenthetjük a demokráciát. Vagy a korčokosat vagy a pelléset. Mi vagyunk a mérleg apró nyelvecskéje! Mi mondjuk meg a tutit! És mi Berényi vagyunk most. Egy kis ideig Forró voltunk, de a 2,9 langyossá tett minket.

Most jövünk csak igazán! Győzelem lesz az EU-s választás is. Nem kerül be senki, de történelmi siker lesz ez is. Ahogy az volt Forró Krisztián 2,9 százaléka. Miért ne hozna Berényi is ennyit? Vagy Pandy, vagy Orosz... Mondjuk lehet, akár 4,3 is kijönne: ennyire lőtték be Forrót köztársasági elnöknek. Majdnem ki is jött! 

A parlamenti választásokon nagyon jól szerepeltünk, a köztársasági elnökválasztáson meg megmutattuk erőnket. Meg amúgy is: a 4,3 közelebb van a 2,9-hez, mint a 2,9 a nullához!

Forró a negyedik lett. Hát nem győzelem ez? Most majd a listavezető Berényi jön... Neki nem 396 szavazat fog hiányozni, mint Csáky Pálnak öt évvel ezelőtt. 

Akkor nem beszéltek történelmi sikerről: akkor a "bugározás" volt a téma. De azért a mostani Magyar Szövetségre keresztelt MKP majd talál megoldást. Nem kell rettegni. Én már most győzelmet sejtek... Csak jöjjön már a választások ideje: hadd mutassuk meg erőnket. S hadd írják meg ismét a bértollnokok: igen, győztünk! 

Aztán megint el leszünk magunknak. Győzelmi mámorban várjuk majd a következő parlamenti választást, ahol talán még 2,9 százalékot is kaphatunk, ahogy most Forró Krisztián, a távozásra ítélt pártelnök az államfői megmérettetésen.

Hajrá Felvidék! Hajrá magyarok! A győzelmek itt tornyosulnak előttünk. S ha majd eljön a 0,9 százalék, mi majd akkor is megmagyarázzuk: hideg volt vagy hőség. Szakadt az eső vagy mindenki kirándulni ment. A legrosszabb időre tették a szavazást... 

És leszünk... A lájkmédia lassan elcsitul, Magyarországon elzárják a pénzcsapot, s eljön a hőn áhított egység: a magyarok, akik már itt rezervátumban lesznek, mindent megkapnak majd a szlovákoktól... Legyen kit mutogatni: ők itt egy régi kisebbség. Nagyon szeretjük őket... Még a régi vezetők képe is kint lesz a magyar kultúrának és politikának berendezett pavilonban: Berényi, Forró, Csáky, Menyhárt... Alattuk pedig Bugár meg Sólymos. Ők ketten. A harmadik sorban Simon Zsolt...

fotó: szerkesztőség/kcs/canva/

hirdetes
hirdetes
hirdetes
hirdetes