2024. 07. 24. szerda - Kincso, Vladimír
Keresés
FRISS

Forró Krisztián magyarjai

A felvidéki magyarság pár héttel van túl Szlovákia történetének ötödik európai parlamenti választásán, és az eredmények láttán ki lehet jelenteni, hogy se pénz, se posztó. Mármint, azt figyelembe véve, hogy a legutóbbi három választás - 2023-as szlovákiai előrehozott parlamenti választás, 2024-es szlovákiai elnökválasztás, 2024-es európai parlamenti választás - újra tiszta képet rajzolt mennyire megosztott a szlovákiai magyarság, és úgy leült a „mi” Szövetségünk, mint az a bizonyos sovány malter a kőműves kalfaszában ebédidő alatt. 

Szinte minden kiskocsmában tudják, hogy a 2023-as előrehozott parlamenti választásokon a Magyar Szövetség által elért történelmi eredmény kinek az erőfeszítéseinek köszönhető, azt viszont nem tudni, hogy jelenleg ki a fő kőműves ebben a pártban.

Azt viszont már sokan tényként kezelik, hogy ki volt. Kétségeink ne legyenek afelől kedves olvasók, hogy a szeptember 28-án megrendezett tisztújító közgyűlésen Forró Krisztián fő kőműves bedobja a fándlit kalfaszostul a terem közepébe, és elmegy Komáromba beindítani az elnöksége alatt vásárolt nyomdát, azon a csekély két hektáron.

Rossz nyelvek tudni vélik, hogy mivel Forró Krisztián teljes mellszélességgel támogatta a Smer-Hlas lovait, így Horony Ákos kormánybiztos flekkje után kap valami tanácsadói széket, és jó balfutó lesz a Smer és a Fidesz között országhatáron innen és túl.   

A napokban már napvilágot látott a hír, hogy Orosz „retus” Örs lemondott a Magyar Szövetség alelnöki posztjáról, de most itt én nem Csallóköz vízszennyezettségéről, de még csak a MOL Aréna skybox menüjéről sem szeretnék írni. 

Foglalkozzunk inkább a Magyar Szövetség erőtartalékjaival, amely Forró Krisztián irányítása alatt szinte az utolsókat rúgja. 

Vajon mi a mennydörgős ménkű csapott ebbe a pártvezérbe, hogy nem ismerte fel a felvidéki magyarság hitehagyottságát, és nem vette rá párttársait a nagyobb erőbedobásra? Miért nem állította pellengérre azokat az embereket, akik párton belül nem egy szekeret húztak, vagy azokat a polgármestereket, akik fikarcnyit sem képesek tenni a Magyar Szövetségért? 

Legkézenfekvőbb viszont az, hogy a Magyar Szövetség, Forró Krisztián vezetésével megelégedett 3 százalék megugrásával parlamenti mandátum nélkül, és a 3,4 millió (meg valami apró) euró jogosultságával, ami természetesen nem tartalmazza a Magyarországról csepegő támogatásokat. 

Kérdések sokasága fogalmazódik meg a választópolgárban. A Lidl üzletláncban, Dunaszerdahelyen meg már szlovákul szolgálnak ki....

szerző: Szigeti Attila (Szigi)

Fotó: TASR

hirdetes
hirdetes
hirdetes
hirdetes