2024. 07. 25. csütörtök - Kristóf, Jakub, Timur
Keresés
FRISS

Hosszú küzdelem után megszűnt a Collegium Humanum főiskola

Ebben az évben az intézménynek mar 3 rektora volt, jelenleg pedig nincs rektora. A Collegium Humanum mostantól kezdve az átevezés után: Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych ’Varsovia’.

Az „uczelnia” a lengyel felsőoktatási törvény szerint a legalacsonyabb rangú felsőoktatási intézmény. Ezt követi az akademia, majd a politechnika, illetve az egyetem.

A névváltozással együtt elkezdődik az intézmény restruktualizációja. A restruktualizáció ebben az esetben azt jelenti, hogy bizonyos kihelyezett tagozatokat (telephelyeket) bezárnak, illetve átminősítenek.

Információink szerint az “egyetem” állami főiskolává minősül át, ugyanis már most is gyakorlatilag állami fennhatóság alatt áll, mivel állami biztos, illetve az ügyészség által meghatározott személyek vezetik az “Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych ’Varsovia’ ” intézményt.

A volt rektor és egyben tulajdonos Pawel Cz. továbbra is előzetes letartóztatásban marad, ugyanis meghosszabbították a letartóztatás idejét. Az ügyészség eredetileg 32 vádpontban találta bűnösnek, ez a szám mostanra 57-re emelkedett.

Akik a közelmúltban végeztek el „egyetemet” és most kellene államvizsgázniuk, azok a gyakorlatban nem tudják ezt megtenni, ugyanis csak azok járulhatnak az államvizsgákhoz, akiknek adminisztratív részről teljes mértékben minden rendben van. Az ilyen „hallgatókból” nagyon kevés van, ahogy tájékoztat a newsweek.pl hírportál.

fotó: Michal Zebrowski

hirdetes
hirdetes
hirdetes
hirdetes