2024. 04. 20. szombat - Tivadar, Marcel
Keresés
FRISS

Szíjjártó szerint hungarofóbiában szenved az Európai Bizottság alelnöke

A magyar diplomácia vezetője ezt arra reagálva jelentette ki, hogy Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a Fidesz szavazóbázisára tett utalást.

Az utóbbi időben Brüsszelben egyre gyakran hangoztatják, hogy a fajsúlyos kérdésekben el kellene törölni a nemzetállami vétót, és a döntéshozáshoz elég lenne a minősített többség. Ezt főként Lengyelország és Magyarország hozzáállása váltotta ki, bár most az előbbit Szlovákia látszik váltani ebben a szerepben.

Věra Jourová az Európai Bizottság jövőbeni terveiről felvázolta mondta, hogy:

,,Az nem igazságos, hogy három és fél millió Fidesz-szavazó miatt 460 millió uniós állampolgár biztonságát veszélyeztetik.”

Véleményem szerint a cseh politikus nem fogalmazott túl szerencsésen, még ha ebből nem is következik, hogy hungarofób lenne, egy párt szavazóbázisa ugyanis soha nem egyenlő a nemzettel. A választópolgárokat minősíteni a hivatalos politikai kommunikáció szintjén sem nem szokványos, sem nem etikus, és általában visszafelé sül el.

Ahogy ebben az esetben is, muníciót adott a magyar diplomácia Európai Uniót bíráló kurzusához. Azt pedig Věra Jourová is tudhatná, hogy az egység sokkal fontosabb annál, minthogy személyes véleményét hangoztassa.

fotó: Věra Jourová facebook oldala

hirdetes
hirdetes
hirdetes
hirdetes