2024. 07. 23. kedd - Lenke, Oľga
Keresés
FRISS

Márciusi könyvbörze 29-30

A természet, illetve az állatvilág egyensúlyának fenntartásában nélkülözhetetlen szerepe van a vadászatnak és ezáltal a vadászoknak.

Ez a hivatás, hobbi (vagy talán inkább életforma) nem csak az állatok elejtéséről szól. A vadászoknak a vadászidényen kívül is fontos teendőik akadnak. Ők biztosítják be az állatok téli táplálékát, számon tartják az állományt és minden egyes egyedét, ellenőrzik a területüket, gondoskodnak az élőhelyek tisztán tartásáról. Ezt mind elvégezve egész évben fáradhatatlanul dolgoznak, nem törődve hétvégével és ünnepnapok munkaszabadságaival.

fotó: a szerző

„... Kis-Duna közvetlen környéke hamisítatlan, régi csallóközi hangulatot idéz... Ebből eredően vadállományunk elsősorban apróvad, őz, nyúl, fácán és elenyészően kevés fogoly; télen népes csapatokban tanyázik nálunk a vadkacsa, s mint érdekesség még megemlíthető a pézsmapocok és a nutria... A felsorolás nem lenne teljes a vadállományunkat ritkító, sőt olykor kifejezetten dézsmáló ragadozók nélkül...”

-> Gazdag József: CSALLÓKÖZI VADÁSZATOK

A kék bolygónk létezése, valamint az, hogy mi a felszínén élhetünk (és maga a létünk is) igazi csoda. Nem is beszélve arról, hogy mennyi meseszép és érdekes, lenyűgöző és hihetetlen rejtélyt „hordoz a hátán” ez a Föld nevezetű űrgolyó.

fotó: a szerző

A természet oly lenyűgöző! Számos felfedezett és számtalan felfedezésre váró csodát tartogat még a számunkra. A mai könyvünk ebből ad egy kis ízelítőt. Fogadjátok szeretettel!

Ez a könyv egy lebilincselő könyvsorozatnak a része, mely még több érdekességet tár fel előttünk.

-> Michael Pollard: A VILÁG 100 LEGNAGYOBB TERMÉSZETI CSODÁJA

fotó: a szerző, pixabay

hirdetes
hirdetes